Miksi naiset eivät anna miesten katsoa rauhassa urheilua? Naiset vastaavat

Kliseisesti sanotaan, että moni nainen vastustaa urheilun seuraamista, pitääkö tämä paikkansa? MTV Lifestyle selvitti vastauksen lukijan kysymykseen!

"Miksi naiset eivät anna miesten katsoa rauhassa urheilua? Jos televisiosta tulee urheilua, nainen monesti kysyy äkäisesti: Eikö sieltä tule muuta? Mies kärsii viisi päivää viikosta, kun nainen saa katsoa saippuaoopperoitaan. Jos kaksi päivää viikosta on urheilua, se on urheilua", nimimerkki Jeetsa kysyy.

Näin naiset vastasivat kysymykseen:

"Kyllä mies meillä kotona saa katsoa jalkapalloa tai lätkää tai mitä vaan urheilua! Itse en ole urheilusta kovin kiinnostunut, enkä jää olohuoneeseen katselemaan miehen kanssa, vaan keksin itselleni muuta tekemistä. Tosin en juuri katso niitä saippuaoopperoitakaan. Anna naisesi katsoa rauhassa saippista, ja pyydä että hän antaa sinun katsoa rauhassa urkkaa. Sovitellen tulee paras lopputulos, uskon."
– Nainen, 42, avoliitossa

"Ei minua haittaa jos mies katsoo urheilua – enemmän haittaa se jos mies huutaa, räyhää tai kittaa kaljaa (ja räyhää sitäkin enemmän). Ajattelenkin, että miehet (sekä naiset) jotka katsovat urheilua haluavat kokea onnistumisen tunnetta. He samaistuvat vahvasti esimerkiksi suomalaisten menestykseen joko iloiten, surren tai hammasta purren.

Itse täytyy kuitenkin myöntää, etten ole koskaan löytänyt itseäni miehen kainalosta, joka tapittaisi urheilua haukkana. Parasta onkin katsoa yhdessä elokuvia, Sinkkuelämää ja How I Met Your Mother –sarjoja – ja kyllä, monet miehetkin pitävät kovasti näistä ”hömppäsarjoista”. Tärkeintä onkin, että katsotte yhdessä molemmille mieluisia ohjelmia ja elokuvia. Jos kumppania häiritsee suunnattomasti, että haluan katsoa American Horror Storya, voi hän mennä ystäviensä tykö katsomaan urheilua. Tai sitten katsokaa kukin tahoillanne eri huoneissa ohjelmianne – mutta sepä vasta surullista olisikin."
– Nainen, 27, sinkku

"En nyt lähtisi yleistämään, mutta toki jos taloudessa on yksi televisio ja yksi möllöttää mäkihyppyä tuijotellen tuntikausia, niin ärsyttäähän tuo. Ensinnäkin tietysti siksi, ettei itse voi samaan aikaan katsoa jotain mielenkiintoisempaa, ihan samalla tavalla, kun sitä miestä ärsyttävät ne saippuaoopperat.

Toisekseen siksi, että se on pois myös yhteisestä ajasta. Itse olen nauhoittavan digiboksin suuri ystävä, joten ottaisin omat ohjelmat toki nauhalle sillä välin, kun ymmärrän, että urheilu pitää nähdä "livenä".

Jos mies tuijottaa urheilua pystymättä mihinkään muuhun kommunikaatioon, niin kyllä se ärsyttää. Jos mies kuitenkin pystyy alkeelliseen keskusteluun edes hetkittäin, niin se on suuri plussa. Tällainen tilanne ei ole koskettanut minua, mutta ehkä itse keksisin jotain muuta tekemistä siksi aikaa ja toivoisin, että mäkihyppy-/jalkapallo-/mikäikinä-kausi olisi pian ohi."
Nainen, 28, sinkku

"Teen kaikkeni, ettei mieheni vahingossakaan erehdy seuraamaan urheilua telkkarista, koska urheilu on niin järkyttävän tylsää katsottavaa. Toisaalta en katso itsekään vain minua kiinnostavia sarjoja, jos mieheni on lähettyvillä – ja hänkin kyllä sanoo, että "Me ei tällaista sontaa katsota".

En koskaan seurustelisi miehen kanssa, jolle urheilu merkitsee puolta elämää, sillä en tiedä montaa typerämpää harrastusta. Jos joku laji kiinnostaa, niin miksei sitä ryhtyisi itse harrastamaan? En näe mitään järkeä siinä, että urheilua tuijotetaan televisiosta, sohvalla röhnöttäen. Myös kliseiset "Hurraa!"-huudot saavat vereni kiehumaan."
– Nainen, 25, avoliitossa

"Miksi miehet ei anna naisten katsoa rauhassa saippuaoopperoitaan tunnin illassa, jos loppuaika menee auto-ohjelmia katsellen? Sitä paitsi, meillä minä katson urheilua enemmän kuin mies, joten kaikki on tapauskohtaista."
Nainen, 28, parisuhteessa

"En itse katso urheilua, ei voisi vähempää kiinnostaa. En kuitenkaan ole koskaan valittanut, jos mies haluaa katsoa. Lapsena tosin muistan olleeni tosi tylsistynyt, kun olimme kylässä ja sukulaismies halusi aina katsoa mäkihyppyä. Ei hänellekään kukaan tosin valittanut... Jokaisella on oikeus katsoa mitä haluaa. Varsinkaan nykyisin, kun ohjelmia voi katsoa jälkikäteen netistä, en näe mitään syytä mököttää aiheesta.

Kysymykseesi "miksi naiset eivät anna miesten katsoa rauhassa urheilua?" vastaukseni voisi olla se, että tämä valittajanainen ajattelee vain itseään ja omaa mukavuuttaan eikä ymmärrä, että urheilu voi olla miehelle tärkeä asia. Kysymyksenasettelusta tulee kylläkin myös mieleen, että mies taitaa valittaa ”saippuaoopperoista” samaan tyyliin. Kyseessä voi olla nimenomaan tämän parin ongelma: sinä valitat minulle saippuaoopperasta, joten minä en tasan anna sinun katsoa omaa ohjelmaasi rauhassa."
– Nainen, sinkku, 28

"Naisia on varmasti kahta eri sorttia: heitä, jotka nipottavat ja heitä, jotka eivät nipota. Itse en ymmärrä, miksi mies ei saisi katsoa urheilua; ei tulisi ikinä mieleen kieltää omaa miestä – joka katsoo lätkää jopa tietokoneen ruudulta – moisesta silmänilosta. Suomalainen nainen taitaa perimmiltään olla sellainen, että nipottaa. Toivotaan, että nuttura joskus tulevissa geeneissä on jo löysentynyt."
Nainen, 28, avioliitossa


Esimerkiksi näitä asioita on jo kysytty naisilta:


Entä mitä sinä haluaisit tietää miehistä?Käy esittämässä kysymyksesi!

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat