Miksi naiset aina rakastuvat renttuihin? Tiede löysi selityksen

Marraskuussa julkaistun tutkimuksen mukaan sekä naiset että miehet kokevat seksuaalisesti vetovoimaisimpana epävakaita persoonallisuuspiirteitä, ja jopa persoonallisuushäiriöitä, ilmentävät ihmiset. 

Mikä siinä on, että naiset aina rakastuvat renttuihin? 

Hospital Clinic Barcelonan johtaman tutkimuksen mukaan ilmiölle on vihdoin löytynyt selitys: tietyt persoonallisuushäiriöihin viittaavat ominaisuudet, kuten neuroottisuus ja huomattava impulsiivisuus, ovat erityisen puoleensavetäviä heteroiden keskuudessa. Niin naiset kuin miehetkin kokivat äärimmäisyyksiin menevät ihmiset viehättävämpinä.

Äkkipikaiset ja voimakkaasti tunteitaan ilmentävät ihmiset harrastivat enemmän lyhytaikaisia suhteita kuin muut. Heidät myös koettiin karismaattisempina – jo lapsena heillä oli enemmän ystäviä kuin muilla. 

Lisäksi neuroottisia piirteitä, kuten epävakautta, ahdistusta ja turvattomuutta kokevat naiset olivat usein pitkissä parisuhteissa. Heillä oli jopa 34 prosenttia useammin pitkä parisuhde ja 73 prosenttia useammin lapsia. 

Tutkimukseen osallistui tuhat heteroseksuaalista miestä ja naista, joiden persoonallisuustyypit vaihtelivat ja osalle oli diagnosoitu persoonallisuushäiriö. 

On kuitenkin huomioitava, että tutkimustuloksia on kritisoitu runsaasti, ne kun perustuvat kysely- ja haastattelutietoihin. 

– Vastaajat ovat voineet liioitella seksisuhteiden määrää, jotta he vaikuttaisivat haluttavimmilta. Tämä voi olla mahdollista erityisesti niiden persoonallisuuksien kohdalla, jotka ovat taipuvaisia epärehellisyyteen. Kulttuurillisesti siveettömyys on suotuisaa miehelle, mikä voi myös vaikuttaa vastauksiin, kritisoi Corinna E. Löckenhoff Cornellin yliopistosta. 

Entä millaisia "renttuja" löytyy Suomen yöelämästä? Katso videolta humoristiset vinkit miehille – näin ei kannata toimia:

Lue myös:

    Uusimmat