Miksi nainen ei sano suoraan, jos seksi ei toimi? Naiset vastaavat

Joskus intiimeistä asioista on äärimmäisen vaikea puhua suoraan, mutta mistä tietää, että kumppanilla on jotain hampaankolossa seksielämän suhteen? MTV Lifestyle otti selvää.

"Minusta tuntuu, että kumppanini ei ole täysin tyytyväinen seksielämäämme, mutta hän ei kuitenkaan ole sanonut minulle suoraan aiheesta yhtikäs mitään. Miksi nainen ei sano suoraan, jos seksi ei toimi?", nimimerkki Ville kyselee tällä viikolla.

Näin naispaneeli vastasi:

"Jos itsestä ”tuntuu”, ettei toinen ole täysin tyytyväinen seksielämään, niin voihan olla, että tunne on hakoteillä. Ehkä toinen onkin aivan tyytyväinen, mutta itse ei? Toisaalta jos toisen epätyytyväisyydestä on oikeasti suhteellisen varma, niin miksei sitten tee asialle jotain? Kokeile koskea eri paikoista, suudella eri tavalla, yllättää, antaa enemmän huomiota… seksi on alue, jossa tekemällä päästään yleensä paremmin eteenpäin kuin puhumalla."
– Nainen, 26, avoliitossa

”Kuule Ville, olisikohan niin, että kumppanisi ei koe, että sinä otat hyvin kritiikkiä vastaan? Jos sinusta tuntuu, ettei tyytyväisyys ole taattu, voisitkohan itse ottaa asian puheeksi? Silloin kumppanisi olisi ehkä kykeneväisempi keskustelemaan aiheesta. Lähtökohtaisesti olettaisin, että jos sinusta tuntuu, ettei pedissä pelitä, niin olet varmasti oikeassa. Älä siis jatka samaan malliin ja panosta laatuun himppasen enemmän.”
– Nainen, 28, sinkku

"Pitäisikö sinun itse nostaa kissa pöydälle ja kysyä asiasta, eihän se asia muuten selviä. Mutta jos yhtään lohduttaa, niin et voi aivan kamala olla kun naisesi ei ole vielä lähtenyt lätkimään. Tai voi myös olla, että hän ei vaan jaksa keskustella aiheesta. Helpompi hoitaa homma itse, kun analysoida."
– Nainen, 34, naimisissa

"Nainen ei välttämättä sano mitään siksi, että hän ei halua loukata kumppaniaan. Seksi on yleensä miehelle tärkeämpään kuin naisille ja miehet myös saattavat loukkaantua herkemmin, kun on kyse johonkin seksiin liittyvästä. Miehen kannattaisi ehkä itse ottaa asia puheeksi. Mies voi esimerkiksi sanoa puolisolleen, että tänään tehdään sängyssä kaikkea mitä nainen haluaa. Tällöin mies saa selville, mitä nainen kaipaa, kun on kyse petipuuhista."
– Nainen, 25, parisuhteessa

"Saattaa olla, että kumppanisi pelkää yksinkertaisesti loukkaavansa sinua verisesti, jos hän arvostelee toimintaasi sängyssä. Ehkä me naiset oletamme, että miehelle on naista vaikeampaa kuulla, ettei hän kykene täysin tyydyttämään kumppaniaan sängyssä.

Jos kaikki muut parisuhteen osa-alueet toimivat, voi kumppanistasi tuntua hankalalta nostaa kissaa pöydälle, etenkin jos kumppanisi on sitä mieltä, että seksielämänne on kuitenkin suhteellisen hyvää. Naista saattaa olla melko vaikea tyydyttää, ja tämä voi vaatia kumppanilta paljon kärsivällisyyttä: ehkä naisesi ajattelee, että vika on myös hänessä, jos hän ei saa nautintoa sängyssä kovin helposti.

Mielestäni sinun kannattaisi olla nyt se rohkeampi osapuoli, ja kysyä varovasti naiseltasi, haluaisiko hän muuttaa jollain tavalla seksielämäämme. Uskon, että hellyyteen ja läheisyyteen panostamalla seksielämäkin voi jälleen parantua."
– Nainen, 26, avoliitossa.

"En ole koskaan tajunnut naisia, jotka odottavat miehen vain tajuavan automaattisesti, jos jokin on vialla. Keksin tällaisia syitä puhumattomuudelle: nainen ei kehtaa pyytää, ei halua aloittaa riitaa, pelkää reaktiotasi, nainen tuntee, että on jotenkin ”vajaa”, kun ei kykene nauttimaan. Ota sinä asia puheeksi, hellästi, kysellen. Älkää syytelkö toisianne, puhukaa avoimesti."
– Nainen, 28, sinkku

"Kumppanisi voi tuntea itsensä stressaantuneeksi ja väsyneeksi, eikä sen takia ole kyennyt nauttimaan seksistä viime aikoina. Tai sitten syy voi olla jokin muu häneen itseensä liittyvä.

Kannattaa varmaan miettiä, että miksi sinusta tuntuu, ettei kumppanisi ole tyytyväinen seksielämäänne. Onko kyse omasta mutu-tuntumastasi, vai onko sinulla aiheesta jotain näyttöä? Oletko itse tyytyväinen seksiin? Jos asia mietityttää sinua, kysy kumppaniltasi, että onko hän tyytyväinen. Jos hän ei vastaa, niin et voi syyttää itseäsi tilanteesta.

On vaikeaa vastata kysymykseen, että miksi nainen ei sano suoraan, jos seksi ei toimi. Itse sanoisin suoraan. Toisaalta joku toinen nainen voi kokea aiheen kiusalliseksi. Monesti naisilla on miellyttämiskompleksi. Jos asia kerran huolettaa sinua näin paljon, niin kannattaa varmaan keskustella asiasta rauhassa kumppanisi kanssa."
– Nainen, 23, parisuhteessa

Lue myös:

    Uusimmat