Mainos

Miksi miesten tekee mieli seksiä heti herätessä?

Miehillä on tunnetusti erektio heti aamusta.  Mutta mistä ilmiö johtuu?

Aamuerektio on tuttu ilmiö kaikille miehille. Pikkutunneilla ilmiö on yleisin, mutta erektio saattaa ilmetä jopa 3–5 kertaa yön aikana.

– Se on tyypillistä murrosikäisille ja nuorille miehille johtuen heidän korkeista hormonitasoistaan, jotka korreloivat erektioiden määrän ja purkautumistarpeen kanssa, sanoo seksologi Gloria BrameWomen's Health -sivustolla.

Miesten ikääntyessä testosteronitasot laskevat ja erektioidenkin määrä vähenee.

Vanhojen uskomusten mukaan aamuerektiot johtuvat seksiunista, mutta asiantuntijat eivät ole vakuuttuneita.

– Aamuerektiolla ei ole mitään tekemistä yöllä nähtyjen unien kanssa, sillä spontaaneja erektioita on nähty miespuolisilla sikiöilläkin kohdussa, toteaa kliininen seksologi Uta Demontis.

Demontis sanoo, että on mahdollista, että miehen keho tuottaa erektioita spontaanisti keskellä yötä saadakseen penikseen virtaamaan tuoretta verta.

Toisten asiantuntijoiden mukaan ilmiölle on erikoisempi selitys. Koska ihmiset todella ovat kuin taju kankaalla REM-unen aikana, peniksellä on mahdollisuus "elää omaa elämäänsä", jolloin se ikään kuin valitsee olla kovana.

Bramen mukaan piikit hormonitasoissa voivat aiheuttaa niin seksiunet kuin peniksen herkistymisen erektioille. Mutta miksei erektioita ilmaannu samaan tahtiin päivän aikana? Bramen mukaan päivän aikana erittyy kemikaalia, joka estää erektioiden ilmaantumisen sopimattomina hetkinä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.