Miksi mies pettää upeaa naista? Miehet vastaavat

AVA selvitti, miksi mies pettää huumorintajuista ja upeaa naista.

Olen ollut kolmessa vakavassa suhteessa. Kaikki kolme päättyi siihen kun kumppani petti. Olen nuori, kaunis, urheilullinen ja huumori paikallaan, muttei se näköjään riitä. Miksi miehet yleensä pettävät? Eikö ole helpompi vaan lähteä tai olla sinkku jos sitoutuminen on vaikeaa? Ja minä kun sanoin että kun lähdet lähde, mutta pettäminen, EI! Olen todella utelias tietämään! Nimimerkki Petetty kysyy:

AVA selvitti, mitä mieltä miehet ovat, miksi mies pettää? Näin asiaa kommentoitiin.

"Kysymyksestäsi ei selviä olivatko suhteet jokseenkin samanpituiset. Jos olivat, kannattaa miettiä onko pettämistä ennen suhteessa ollut ongelmia, mitä ne olivat, miten ne ilmenivät ja onko näissä kolmessa tapauksessa mahdollisesti jotain samaa.

Vaikutat myös jokseenkin itsevarmalta ja jos kumppanisi ei sitä ole, on mahdollista – vaikkakin väärä vaihtoehto – että toisen heikompi itsevarmuus on johtanut kyseiseen ratkaisuun. Miehet eivät monesti tiedä mitä haluavat ja ovat muutenkin "tutkijoita" tulevaisuutensa suhteen. Jos kumppani on erittäin itsevarma ja tietää mitä haluaa, se saattaa tuoda piilevän epävarmuuden ulos. Tässä tapauksessa et mahdollisesti ole menettänyt mitään pitkällä tähtäimellä, vaikka lyhyellä oletkin.

Mitä tulee itse pettämiseen, asia on niin yksilöllinen, ettei siihen ole vain yhtä selkeää vastausta."
Mies, kihloissa, 30

"Yksinkertaisesti jotkut ovat vain houkutuksille alttiimpia kuin toiset. Kun nainen lähtee vikittelemään miestä, eivät kaikki osaa sanoa ei. Vaikka kotona olisikin kaikin puolin upea nainen, haluaa osa miehistä enemmän – moni luulee, etteivät he jää kiinni, mutta loppupeleissä valheesta jää aina.

Miehet pettävät varmasti samankaltaisten syiden takia kuin naiset. Syinä voivat olla epävarmuus, jonka seurauksena haluavat huomiota tai yksinkertaisesti, etteivät uskalla lähteä suhteesta. Tällöin heille on helpompaa pettää kuin kertoa, ettei suhde toimi. Myös seksin puuttuminen tai sen tylsyys voi johtaa siihen, että katsotaan, onko ruoho aidan toisella puolen vihreämpää. Valitettavasti siinä vaiheessa, kun pitäisi keskustella ongelmista, tehdään jotain paljon tyhmempää.

Mitään tarkempaa analyysia pettävän miehen mielestä en voi sanoa, koska en ole koskaan pettänyt, enkä aio sitä koskaan tehdä."
– Mies, sinkku, 31

"Ihmiset yleensä pettävät parisuhteissa muutamasta eri syystä:

1) Hakeakseen muualta jotain, mitä eivät kotoa saa. Oli se puute sitten itse seksi yleisesti, tai sitten houkuttelevampi seksikumppani.

2) Huomion ja välittämisen puutteen takia.

3) Jännitystä hakeakseen.

4) Ei osata erota, ja haetaan ehkä alitajuisesti jotain kimmoketta lähteä. Pelätään yksin jäämistä.

Naisen pettäminen kai useimmiten johtuu kohdasta 2, eli huomion ja välittämisen puutteesta.

Mies yleisimmin pettää silloin, jos ei seksiä omalta kumppaniltaan saa. Jotkut myös vain humalapäissään jännityksen takia ja selkärangan puutteesta. Tai jos oma kumppani ei ole enää viehättävä. Karkeasti yleistettynä miehet ja naiset eivät useimmiten suhtaudu seksiin samalla lailla, miehelle vieraan kumppanin kanssa tapahtuva seksi voi olla tunnetasolla rinnastettavissa "hierontapalveluun", ja kotona voidaan olla edelleen rakastavia perheenisiä ja välittäviä kumppaneita ilman mitään muutosta tunnetiloissa. Naiselle pettäminen vaikuttaa helpommin tunteisiin laajemminkin, koska pettämisen syyt ovat yleensä tunnepuolella eivätkä puhtaasti fyysisiä. Karkeasti sanottuna voidaan sanoa, että yleisesti naisen pettäminen vaikuttaa parisuhteeseen rajummin, mutta tällöin suhde on yleensä henkisesti jo kuollut paljon aiemmin.

Itse en kannata mitään näistä vaihtoehdoista, koska pitää olla selkärankaa selvittää asiat kotona, ja jos toimivaan ratkaisuun ei lukuisista yrityksistä huolimatta päästä, on ehkä harkittava eroa tai muita keinoja. Omissa suhteissani seksi on aina toiminut, eikä pettämiseen ole edes tullut ikinä tarvetta, syyt eroon on olleet aina ihan muualla. Tästä syystä en ole mikään paras neuvoja tässä tilanteessa.

Moni pelkää yksinäisyyttä niin paljon, että halutaan vain olla sen takia totutussa kumppanuussuhteessa ja haetaan sitten vähän jännitystä muualta. Ala-arvoista ja "munatonta" puuhaa, mutta tätä tapahtuu todella paljon, niin miesten kuin naistenkin taholta.

Sinun tapauksessasi ja tuolla taustallasi sanoisin, että kyse on luultavasti siinä, ettei sitä seksiä varmaankaan vain ole kotona ollut tarpeeksi tai et ole itse ollut siitä kovin kiinnostunut. Jokainen ihminen suhtautuu kuitenkin näihin todella erilailla, joten paha mennä ulkopuolisena sanomaan. Fakta kuitenkin on, että jos pidät miehen kotona tyytyväisenä seksin suhteen, mies ei sinua petä. Piste."
Mies, sinkku, 40

AVA on myös Instagramissa sekä Twitterissä ! Käyttämällä twiitissäsi hashtagia #avatv viestisi voi päästä telkkariin.

Tykkää AVAsta myös Facebookissa!

Näitä asioita AVA on jo kysynyt miehiltä:


AVA

Kuvat: Colourbox, Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja