Miksi mies eristää kumppaninsa omista kavereistaan? Miehet vastaavat

Juttusarjassa miehet vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin liittyen seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään!

"Miksi mies eristää kumppaninsa omista kavereistaan? Tai piilottelee someystäviään tyttöystävältään? Näistä ystävistä ei saa edes puhua", kyselee nimimerkki Jenski30.

Näin miehet vastasivat

"Hän häpeää sinua tai ystäviään."
– 32, naimisissa

"Ei kyse ole välttämättä eristämisestä, tai ainakaan ilkeämielisestä sellaisesta. Mikä pakko muutoin terveessä ja hyvinvoivassa parisuhteessa on kaikkea jakaa? Ehkä mies haluaa (tietoisesti tai tiedostamatta) pitää omia kavereita, joiden kanssa "vaan ollaan jätkiä jätkien kesken". Ja sama toisinpäin: saa kauniimmalla osapuolella olla omia kavereita, joita poika-/miesystävä harvemmin, jos koskaan, tapaa eikä siinä ole mitään pahaa. Anna olla äläkä turhaan pahoita mieltäsi."
– 30, avoliitossa

"Someystävien piilottelu johtunee siitä, että mies olettaa naisen kyselevän jokaisen ystävän taustat, ja kuinka tähän on tutustunut. Emme kuitenkaan ihan jokaisen tarinaa halua jakaa, saatika muista, mutta epäilyttäväksi tilanteen tekee, jos näistä ystävistä ei saisi edes puhua. Mies, joka eristää kumppaninsa omista kavereistaan, kokee mahdollisesti, ettei itsekään vielä tiedä, mihin suhde on matkalla, joten ei myöskään halua kavereidensa tapaavan uutta kumppania. Kyse on myös miehen omasta epävarmuudesta, ja siitä, mitä kaverit mahtavat ajatella. Uskoisin kuitenkin, että käyttäytyminen muuttuu, kun miehestä tulee varmempi suhteesta. Huolestuisin, jos eristäminen tapahtuu, kun suhde on edennyt pidemmälle."
​​​​​​​– 36, sinkku

"En keksi eristämiseen muuta syytä kuin tolkuttoman mustasukkaisuuden, ellei mies ole 00-statuksen salaisissa tehtävissä tai alamaailman hommissa. Todennäköisesti ei ole. Toki voi olla sellainenkin mahdollisuus, että hän häpeää sinua, eikä sen takia halua esitellä laajemmalle joukolle. Kumpikin vaihtoehto on huono. Mustasukkaisuus ei häviä koskaan, ja jälkimmäinenkin vasta ajan myötä."
​​​​​​​– Herra 47, naimisissa

***

Katsomo-video ei ole saatavillaLue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja