Mainos

Miksi mieheni on pakko katsella vähäpukeisten naisten kuvia, vaikka se loukkaa minua? Miehet vastaavat

Juttusarjassa miehet vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin liittyen seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään!

"Miksi mieheni on pakko katsella naisten kuvia, vaikka se loukkaa minua? Hänen täytyy katsoa jokainen vähäpukeinen kuva. Minua ahdistaa tämä. Minusta tuntuu, että hän pitää toisia naisia kauniimpana", kyselee nimimerkki Tellervo.

Näin miesraati vastasi

"Tämä on helppo, sillä vastaus löytyy biologiasta ja evoluutiosta. Miehen tehtävä on levittää geenejään. Siksi miehet vaistomaisesti katsastavat jokaisen mahdollisen tai mahdottoman kumppanin, kuvissa tai kadulla. Tätä tekevät kaikki heteromiehet. Aivan kaikki. Joka muuta väittää, hän valehtelee tai on jollain tavalla vajaa. Siksi iltapäivälehdet painavat kansiinsa “kevään iloista nauttivia” missejä ja malleja. Miehesi voi pitää muita naisia kauniimpina, tai sitten ei. Fakta on, että kauniimpia löytyy, mutta se ei silti tarkoita mitään. Miehesi vilkaisu on heijastuma vuosituhansien takaa. Sitä ei peitä tapakulttuurin ohut pintasilaus. Toki hän voisi toimia hienovaraisemmin ja tyylikkäämmin."
– Herra 47, avioliitossa

”Älä turhaan huolestu, tämä kuuluu perinteisesti miesten omaan reviiriin, eli naistenkuvien tarkkailu on ihan luonnollista. Miehet pitävät etuoikeutenaan vastakkaisen sukupuolen edesottamusten ja varsinkin ulkonäön katselun, ja vieläpä ulkonäön kommentoinnin siihen päälle. Riippumatta siitä, miltä mies itse näyttää. Vastaa vain samalla mitalla, niin balanssi säilyy. Ja jos ei itseä kiinnosta, älä vaivaa tällä päätäsi lainkaan. Kuuluu osastoon 'pojat on poikia, miehet ovat miehiä'.”
– 55, avioliitossa

"Tämä ominaisuus on enemmänkin ”synnynnäinen” kaikissa heteromiehissä. Ihmisille on luotu silmät, ja silmänruokaa on kiva katsella, se ei ole keneltäkään pois. Miehesi tuskin haluaa loukata Sinua, ja on Sinun kanssasi. Mutta on hyvä keskustella näistä, ja on toki oikeutesi ja tervettä tuntea pientä mustasukkaisuutta. Teidän on yhdessä sovittava pelisäännöt missä rajat menee, katsoa saa – koskea ei."
– 38, avioliitossa

"Miehet ovat visuaalisia otuksia, me pidämme asioiden katselusta. Eikä nykymaailmassa voi välttyä näkemästä vähäpukeista naista, heitä on lehdissä, televisiossa ja niiden ulkopuolella. Se, että koet hänen katsovan jokaisen vähäpukeisen naisen kuvan, kuulostaa siltä kuin hänellä olisi pakkomieli asian suhteen, mikä tuskin pitää paikkaansa. Tietääkö hän, että se loukkaa sinua? Jos tietää, niin tekee mahdollisesti jopa kiusallaan mutta jos ei, niin vakoilusi ei auta asian kanssa, vaan asiasta tulisi keskustella. On toki mahdollista, että hän pitää joitain naisia kauniimpina, mutta jos mietit asiaa pidemmälle, hän on valinnut sinut rinnalleen eikä heitä. Pelkkä katselu ei ole lopulta vahingollista."
– 35, sinkku


Mitä olet aina halunnut kysyä miehiltä? Kysy – me selvitämme vastauksen

***


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.