Mainos

Miksi jotkut naiset eivät saa orgasmia? Gynekologi selittää

Gynekologin mukaan itsetyydytys on äärimmäisen tärkeä taito, joka voi parhaassa tapauksessa ratkaista orgasmin saamiseen liittyvät ongelmat. 

Kaksikymmentäviisi vuotta alalla työskennellyt gynekologi Sherry A. Ross paljastaa, miksi orgasmin saaminen on osalle naisille haastavaa, jopa mahdotonta. Hänen arvionsa mukaan noin 10–20 prosenttia naisista ei ole kokenut orgasmia elämänsä aikana. 

Stressi tyypillisin syy haluttomuuteen

Kyvyttömyys orgasmiin on yksi viidestä naisten kokemasta seksuaalisesta toimintahäiriöstä. Muita samaan luokkaan kuuluvia ongelmia ovat haluttomuus, yhdyntäkipu, kiihottumishäiriö ja vastenmielisyys seksiä kohtaan.

Toisin kuin miehillä, naisilla nämä ongelmat ovat lähtöisin aivoista. Työkiireiden, lastenhoidon ja energianpuutteen aiheuttama stressi on yksi tyypillisimmistä syistä haluttomuuteen. Näiden lisäksi myös ahdistuneisuus, yksinäisyys, sairaudet ja lääkitys voivat vaikuttaa negatiivisesti seksihaluihin.

Jos seksin nautinnollisuuteen liittyvät ongelmat vaivaavat, Ross kehottaa pohtimaan, löytyisikö ratkaisu ongelmaan omasta parisuhteesta tai arjesta. Onko minulla ongelmia parisuhteessa? Pidänkö kumppanistani? Onko minulla mahdollisuus saada orgasmi omin avuin?

Masturbointi on taito, se täytyy oppia!

Myös tietämättömyys on vielä nykypäivänäkin yksi todellisista seksiin liittyvistä ongelmista. Eräässä tutkimuksessa saatiin selville, että jopa kolmannes korkeakouluikäisistä naisista ei tiedä, missä heidän klitoriksensa tarkkaan ottaen sijaitsee.

– Naisten täytyy ensimmäiseksi ymmärtää, mikä tuo heille iloa. Saadakseen iloa heidän täytyy ymmärtää, missä heidän klitoriksensa sijaitsee ja kuinka sitä stimuloidaan. Masturbointi on taito. Se täytyy oppia, aivan kuten kävely, juoksu, laulaminen tai hampaiden harjaaminenkin.

Rossin mukaan oman seksuaalisuuden tunteminen on välttämätöntä kokonaisvaltaista hyvinvointia ajatellen., ja jokaisen naisen tuli laittaa tämä taito etusijalle.

Yksi syy nautinnon puuttumiseen voi johtua myös tabuista. Seksuaalisuudesta puhuminen voi joissain kulttuureissa, mutta myös perheissä, olla vaiettu asia. Selvityksen mukaan jopa 65 prosenttia naisista häpeilee sanan ”vagina” sanomista. Tämän vuoksi joillain naisilla voi olla vaikeuksia löytää omaa seksuaalista identiteettiään – saati sitten nauttia seksin tuomasta nautinnosta.

Lähde: Independent 

***

1:30

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja