Mikko Rantasen Colorado suli tylyllä tavalla – suomalaistaituri mukana huikeassa kirissä

Coloradon tutkapari juonikkaalla päällä – Mikko Rantanen sivalsi kauden 18. osumansa 0:43
Mikko Rantanen teki NHL-kauden 18. maalinsa. (Video: NHL.com)

Colorado Avalanche hukkasi tukevan johtonsa, kun se hävisi Arizona Coyotesille jatkoajalla maalein 4–5.

Vierasjoukkue Colorado aloitti ottelun pirteästi ja avausmaali näki päivänvalon avauserän loppuminuuteilla. Nathan MacKinnon tarjoili Mikko Rantaselle hyvän syötön ja suomalaistähti naulasi pelivälineen varmasti verkkoon.

Toisessa erässä vierailijoiden vauhti vain kiihtyi ja MacKinnon vei Rantasen syötöstä Coloradon jo 4–0-johtoon ajassa 33:26.

Tuo osuma sai kuitenkin Arizonan sisuuntumaan ja hieno kiri käynnistyi jo saman erän aikana, kun Lawson Crouse iski isäntien avausmaalin Nick Bjugstadin ja Matias Maccellin esityöstä.

Arizonan kiri huipentui päätöserässä, kun suomalaistaituri Maccelli pelasi kiekon siniviivalle Sean Durzille, joka täräytti kiekon rysään venyttäen ratkaisun jatkoajalle.

Kotiyleisön suureksi riemuksi Jack McBain nousi jatkoajalla ratkaisijaksi vain 20 sekuntia ennen päätössummeria.

Vahvaa kautta pelaava Maccelli on tehnyt tällä kaudella 34 ottelun aikana 26 tehopistettä. Rantanen puolestaan on takonut 44 pistettä (18+26) 3 ottelussa.