Sebastian Aho pisti show'n pystyyn ja rikkoi upean rajapyykin – Juuse Saros passitettiin vaihtoon

Sebastian Ahon terävä rannelaukaus yllätti Juuse Saroksen 0:37
Sebastian Aho onnistui ohittamaan Juuse Saroksen yön NHL-kierroksella. (Video: NHL.com)

Sebastian Aho oli tulikuumassa iskussa, kun hänen edustama Carolina Hurricanes palasi lyhyeltä joulutauolta voitokkaasti kukistamalla Nashville Predatorsin lukemin 5–2-

Aho oli ottelun valovoimaisin ja kirkkain tähti tehoillaan 1+3.

Suomalaistähden pistetehtailu käynnistyi jo avauserässä, kun hän laukoi ylivoimalla kiekon ohi Nashvillen suomalaisvahdin Juuse Saroksen.

Joitakin minuutteja myöhemmin oli Aho tarttui tahtipuikkoon ja alkoi säkenöidä kapellimestarina. Aho tarjoili kiekon ylivoimalla Brent Burnsille, joka vei Carolinan 2–0-johtoon.

Toisessa erässä tehotahti jatkui kovana ja Aho keräsi vielä kaksi syöttöpistettä lisää ja hieno iltapuhde palkittiin päätössummerin soitua, kun Aho valittiin ottelun ykköstähdeksi.

Tehoiltansa myötä Aho rikkoi samalla myös 500 tehopisteen rajan NHL:ssä. Hän on tehnyt 552 pelaamansa NHL-ottelun aikana nyt 503 (232+271) pistettä. Aho on 15:s suomalainen, joka on rikkonut NHL:ssä 500 tehopisteen rajapyykin.

Tällä kaudella Aho on tehnyt 32 ottelussa 14+21=35 tehopistettä.

Carolinan Teuvo Teräväinen ja Jesperi Kotkaniemi sekä Nashvillen Juuso Pärssinen jäivät otteluissa pisteittä. Saroksen iltapuhde Nashvillen maalilla jäi kahden erän mittaiseksi. Sarokselle kertyi ottelussa 14 torjuntaa.

Lue myös:

    Uusimmat