Mikko Rantaselle karu oppitunti – roihuun syttynyt NHL-nippu rullasi nyt Coloradon yli

Turvallisen tuntuisessa 3-1-johdossa päätöserään lähtenyt Colorado Avalanche koki kotikaukalossaan rajun romahduksen Chicago Blackhawksin jyrättyä kahdeksan minuutin jaksollaan 5-3-voittoon.

Avalanchen suomalaistähti Mikko Rantasen teholukemaksi jäi -4. Rantanen sai katsella lopussa kolmea vastustajan maalia lähietäisyydeltä.

Chicagon iskettyä lukemat hetkessä 3-3:een Rantanen syyllistyi hölmöilyyn kampatessaan kovassa iskussa olevan NHL-tähti Patrick Kanen rangaistuksen arvoisesti.

Colorado selvisi alivoimasta, mutta hetken kuluttua Dominik Kubalik laukoi vieraat jo 4-3-johtoon. Connor Murphy heitti lopussa viimeisen maalin tyhjään verkkoon Joonas Donskoin menetettyä kiekon hyökkäyspäässä, kun Avalanche haki tasoitusta ilman maalivahtia.

Donskoi sai syöttöpisteen ottelun avausosuman, jossa Ryan Graves pommitti kiekon siniviivasta maaliin.

Voitto oli pudotuspeliviivan alla nousua tekevälle Chicagolle kolmas neljästä viimeisimmästä ottelusta. Voitoissa samassa divisioonassa edellä olevia Minnesotaa, Winnipegia ja nyt Coloradoa vastaan Kane on johtanut orkesteria viidellä maalilla ja neljällä maaliin johtaneella syötöllä.

Divisioonassaan toisena olevalle Avalanchelle tappio oli toinen peräkkäin. Kymmenen pelin jaksolla joukkueelle on kertynyt kuusi voittoa. Keskiviikon kohtaamisessa Colorado voitti Chicagon vieraissa 4-1.