Edmonton paukutti urakalla maaleja kahden suomalaisen taakse

Sami Lepistöltä iso puheenvuoro Miro Heiskasesta – teki vaikutuksen jo kauan sitten Leijonissa 3:02
MTV Urheilun NHL-studiossa käytiin läpi suomalaisten NHL-tähtien ominaisuuksia.

Jääkiekon NHL:ssä Nashville Predatorsin suomalaisvahdit Juuse Saros ja Kevin Lankinen olivat kovilla Edmonton Oilersin vieraillessa Tennesseessä.

Vaikka laukauksia satelikin ottelun aikana enemmän kohti Edmontonin verkkoa, ottelu päättyi vierasjoukkueen 6–1-voittoon.

Nashvillen maalilla aloittanut Saros sai torjuttua ensimmäisessä erässä vain seitsemän 11 laukauksesta. Edmonton lähti toiseen erään 4-0-etumatkalta.

Maalille vaihdettu Lankinen ohitettiin toisessa erässä kahdesti.

Lankinen torjui ottelussa 17 laukausta. Toisessa päässä vain kerran ohitettu Oilers-vahti Jack Campbell torjui 42 kertaa.

Nashvillen suomalaishyökkääjä Juuso Pärssinen oli tehnyt maalit kauden kahdessa ensimmäisessä ottelussa. Noin 16 minuutin verran jääaikaa Oilersia vastaan saaneelle Pärssiselle ei kertynyt tällä kertaa tehoja.

Minnesotalle kauden toinen voitto

Jesse Ylösen Montreal Canadiens kärsi vierastappion Minnesota Wildia vastaan. Minnesota voitti runsasmaalisen ottelun loppulukemin 5–2.

Canadiensin ensimmäisessä erässä saama ylivoima päättyi vierasjoukkueen osalta noloon lopputulokseen. Minnesota meni ensin Brandon Duhaimen alivoimamaalilla 1–0 johtoon, ja vain alle puoli minuuttia myöhemmin Connor Dewar kasvatti johdon kahteen.

Ottelun aikana Montreal ei päässyt kahta maalia lähemmäs Minnesotaa.

Minnesotalle voitto oli kauden toinen.

Ylönen pelasi ottelussa noin 11 minuuttia.

Rasmus Kuparin Winnipeg Jets kärsi kotiottelussaan selkeän tappion Los Angeles Kingsille. Kupari sai jääaikaa hieman yli 15 minuuttia 5–1-lukemiin päättyneessä ottelussa.

New York Islanders otti Arizona Coyotesista kotivoiton vain yhden maalin pelissä, vaikka Coyotesin maalia kohti laukauksia kertyi 34 kappaletta. Islandersin maalivahti Ilja Sorokin sai ottaa ottelussa Coyotes-vahti Connor Ingramia rennommin, sillä kotijoukkueen maalia kohti laukauksia tuli vain 14.

Arizonan Juuso Välimäki pelasi ottelussa hieman yli 20 minuuttia ja Matias Maccelli hieman yli 17 minuuttia.