Mikko Rantanen lähellä kovinta suomalaistemppua 25 vuoteen – edessä siintävä rajapyykki ei hetkauta: "Pitää syötelläkin välillä"

Mikko Rantanen on kolmen maalin päässä Teemu Selänteen ja Jari Kurrin kerhosta – ”Ei sitä yritä miettiä” 0:30
Näin Mikko Rantanen kommentoi mahdollista 50 maalin rajapyykkiä.

NHL-seura Colorado Avalanchen Mikko Rantanen jahtaa kuumeisesti kovaa 50 maalin rajapyykkiä. Huippuvireessä oleva suomalaistähti ei ota paineita pistetahdistaan.

26-vuotias Rantanen pelaa NHL:ssä kovinta suomalaiskautta miesmuistiin, sillä suomalaistähti on enää kolmen maalin päässä 50 maalin rajapyykistä. Kyseisessä tempussa on aikaisemmin onnistuneet vain Jari Kurri. Edellisestä suomalaisesta 50 maalin kaudesta on vierähtänyt jo 25 vuotta.

Nyt Rantanen on erittäin lähellä päästä Kurrin ja Selänteen kanssa samaan kerhoon. Rantanen on tehnyt tällä kaudella 47 maalia ja hallitsevalla Stanley Cup -mestarilla on vielä 12 runkosarjaottelua pelaamatta.

Rantanen ei itse halua keskittyä liikaa edessä siintävään rajapyykkiin.

– Ei sitä yritä hirveästi miettiä itse. Jos alkaisi liikaa miettimään niitä numeroita, peli menisi liikaa pakottamiseksi. Jos yrittäisi väkisin tehdä maaleja, luulen, ettei peli kulkisi silloin. Pitää kuitenkin syötelläkin välillä ja ketjukaveritkaan ei olisi tyytyväisiä, jos ampuisi joka paikasta ja yrittäisi vain maaleja, Rantanen virnuilee.

Joukkueensa hyökkäyksessä suurta tehovastuuta kantava Rantanen luottaa kaukalossa yksinkertaisuuteen ja viisaisiin valintoihin.

– Yritän vain pelata voittavaa jääkiekkoa. Sitä kautta omatkin jutut tulevat, Rantanen summaa.

Lue myös:

    Uusimmat