Mikko Rantanen ja Patrik Laine samanlaisessa sopimustilanteessa – "Jotain puheita on ollut"

Jääkiekkoliiga NHL:ssä Winnipeg Jetsin suomalaishyökkääjän Patrik Laineen sopimustilanne on ollut pyörittelyn kohteena tämän kesän aikana. Viime kaudella hurjaa jälkeä NHL:ssä tehnyt Mikko Rantanen on aivan samankaltaisen tilanteen keskellä.

Ylälaidan videolla Laineen ajatuksia Raumalla pelatusta Liiga Alumni All Star -hyväntekeväisyysottelusta.

Laineen ja Rantasen tulokassopimukset päättyvät tulevan kauden jälkeen.

NHL:n säännösten mukaan Laine ja Rantanen voivat neuvotella omien leiriensä kanssa uudesta sopimuksesta jo tässä vaiheessa.

Rantanen myöntää, että asiasta on keskusteltu Avalanchen kanssa.

– Jotain puheita on ollut, mutta aika kärsivällisesti suhtaudutaan tuohon. Yksi kausi on jäljellä, ei ole mikään kiire, Rantanen sanoo MTV Sportille.

21-vuotias Rantanen nousi viime kaudella Avalanchen avainpelaajien joukkoon. Sisäisessä pistepörssissä hän oli toinen heti kanadalaissentterin Nathan MacKinnonin (74 ottelua, 39+58=97) jälkeen.

Rantanen paukutti lopulta peräti 84 (29+55) tehopistettä yhteensä 81 runkosarjaottelussa.

Rantasella on vahva visio, mikä liittyy osaltaan myös sopimusneuvotteluihin.

– Haluan näyttää sen, että pystyn pelaamaan korkealla tasolla vuodesta toiseen. Ja sen, että pystyn pitämään sen pelin siellä, Rantanen sanoo.

Eikä 84 pistettä ole mikään maksimi vielä.

– Varmasti pystyn vielä nostamaan tasoa niin, että pystyisin joka ilta auttamaan joukkuetta vielä enemmän, Rantanen kaavailee.

– Vaikka sen sopimuksen tekisi nyt, niin ei se ala kuitenkaan vasta kuin vuoden päästä. Eli ei tässä ole mikään hätä, Avalanche-hyökkääjä jatkaa.

Rantasen ajatuksia tulevasta kaudesta luvassa myöhemmin MTV Sportin sivulla.

Lue myös:

    Uusimmat