Mikko Rantanen dominoi! Muut NHL-tähdet taipuvat suomalaisen pistetehtailun edessä

Jääkiekon NHL:ssä Colorado Avalanche voitti Anaheim Ducksin kotikaukalossaan maalein 4–2. Yli kahden viikon koronatauolta kaukaloon palanneen Avalancen suomalaishyökkääjä Mikko Rantanen summasi 1+2 tehopistettä.

Colorado toipui Anaheimin 2–0-johdosta. Coloradon takaa-ajoa oli käynnistämässä Rantanen, joka ensin alusti Devon Toewsin 1–2-kavennuksen.

Päätöserässä Rantanen syötti ensin Logan O'Connorin 3–2-voittomaalin ja sinetöi loppunumerot 4–2 tyhjään maaliin Nathan MacKinnonin alustuksesta.

Alla olevalla videolla Avalanchen maalit 4-2-kotivoitossa. 

Rantanen on kauden 25 ottelussa kerännyt tehot 15+18=33.

Hän on myös seitsemän ottelun pisteputkessa, jonka aikana hän on summannut 5+9=14 pinnaa. Rantanen on ollut NHL:n tehokkain pelaajaa pisteputkensa alkamispäivästä (6. joulukuuta) eteenpäin. Vain St. Louisin Vladimir Tarasenko on pystynyt kasaamaan 14 tehopistettä samana aikana, mutta venäläinen on pelannut ajanjaksolla yhdeksän ottelua.   

New Jersey ratkaisi jatkoajalla

New Jersey Devils haki 4–3-voiton, kun se kaatoi Washington Capitalsin jatkoajalla. New Jerseyn ykkösnimi ottelussa oli Nico Hischier, joka teki ottelussa kaksi maalia. Hischierin lisäksi Jack Hughes syötti kaksi joukkueen maalia, joista jälkimmäinen oli Hischierin jatkoajalla tekemä voittomaali.

New Jerseyn suomalaishyökkääjä Janne Kuokkanen syötti avauserässä Damon Seversonin tekemän 2–0-maalin.

Chicagon johtomaali laiha lohtu

Calgary Flames oli tyly vieras Chicago Blackhawksin kotihallissa, kun se haki 5–1-voiton. Chicago meni avauserässä Alex DeBrincatin maalilla 1–0-johtoon. Osuman syötti Chicagon suomalainen keskushyökkääjä Henrik Borgström, joka on nyt kerännyt kauden 19 ottelussa pisteet 2+3.

Sen jälkeen ohjat otti vierasjoukkue. Calgaryn pelaajista liekeissä oli erityisesti Johnny Gaudreau, joka syötti kaksi maalia ja viimeisteli itse ottelun lopulla 5–1-lukemat.

Chicagon maailmanmestarimaalivahti Kevin Lankinen oli edelleen sivussa, sillä hänet on asetettu koronaprotokollaan. Se tarkoittaa, että protokollaan asetettu pelaaja on joko saanut koronavirustartunnan tai altistunut virukselle.

Lue myös:

    Uusimmat