Mikko Lehtonen paljasti, mitä hänelle tapahtui polvitaklaustilanteessa – "Sitten mentiin koppiin tutkimaan"

Leijonat jatkoi MM-kotikisoissa voittojen tiellä, kun maanantain huippuottelussa Yhdysvallat jäi jalkoihin loppulukemin 4–1. Suomen voitossa esillä oli muun muassa tähtipuolustaja Mikko Lehtonen, joka koki kovia kamppailun tuoksinassa.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Lehtonen jäi ja oli Yhdysvaltojen hyökkääjän John Haydenin polvitaklauksen kohteena. Se tiputti hänet tuskaisena jäähän. Lehtonen vietiin nopeasti tarkistettavaksi.

– Tunsin polven siinä joo. Hetkeksi tuli pieni puujalka. Sitten mentiin koppiin tutkimaan asiaa. Onneksi kaikki oli ihan ok sen jälkeen, eikä siinä ollut mitään sen kummempaa. Jalka on kunnossa, Lehtonen kertoi tapauksen taustoista MTV Urheilulle.

Juttu jatkuu alla olevan kuvan jälkeen.

Ehtikö siinä säikähtää?

– Ainahan sitä haluaa pelata, eikä missään nimessä halua mitään loukkaantumista. Hyvä, ettei käynyt mitään. Ei siinä sen kummempia ehtinyt miettiä, Lehtonen huikkasi.

Video taklaustilanteesta näkyy jutun yläreunasta.

Lehtonen sai oman kostonsa toisessa erässä, kun hän läväytti Leijonien neljännen osuman. Lehtosen viivaheitto upposi aavistuksen verran heppoisesti Yhdysvaltojen maalivahdin Strauss Mannin selän taakse.

– Ainahan se on kivaa tehdä maaleja, varsinkin Leijonat-paidassa. Tuntui hyvältä – tuosta on hyvä jatkaa, Lehtonen iloitsi.

Illan teema liittyi vahvasti USA:n hölmöilyyn ja suoranaiseen rottailuun. Leijonat onnistui pitämään hermokontrollin kasassa.

– Puhuimme porukalla, että ei anneta tunteiden läikkyä, vaikka kaveri vähän turhautuikin. Ei lähdetä siihen mukaan. Kaikki ovat kuitenkin ammattiäijiä ja tietävät, että ei siihen kannata lähteä mukaan. Ei siitä sitten sen enempää tarvinnut höpistä, Lehtonen mietti.

Leijonille voitto oli jo turnauksen kolmas. Isossa kuvassa USA jäi selvästi sinipaitojen jalkoihin.

– Olimme valmiita tähän peliin. Pysyimme kärsivällisinä, vaikka kaveri vähän tulistui. En kyllä tiedä mistä. Pelasimme hyvää jääkiekkoa, pidimme päät kylminä ja jatkoimme rummuttamista. Tulos on taululla, Lehtonen niputti.

Lue myös:

    Uusimmat