Mikko Koivulta tunteikas vuodatus – "Se oli parasta, mitä minulle saattoi tapahtua"

Mikko Koivu kertoo lopettamiseen johtaneista pohdinnoistaan:"Annoin itselleni kaksi viikkoa aikaa" 2:18
Mikko Koivu kertoo, miksi ura päättyi NHL:ssä.

Mikko Koivun numero jäädytettiin Minnesotan yön ottelussa. Suomalainen oli paikalla ja kiitti Minnesotan kannattajia vuolaasti.

Koivun avoin kiitoskirje julkaistiin NHL:n sivustolla.

– Muistan, kun astuin ensimmäistä kertaa ulos lentokoneesta Minnesotassa ja ajattelin, miten kuuma ulkona oli. Tuosta päivästä alkoi lähes kaksi vuosikymmentä kestänyt rakkaussuhteeni Minnesotaan, joka huipentuu tähän iltaan, Koivu kirjoittaa.

Koivu herkistyi kyyneliin, kun paita hilattiin Minnesotan hallin kattoon.

– Se, että joukkue, jonka ansiosta aloitin NHL:ssä, nostaa numeroni kattoon, on suurempi kunnia kuin osaan sanoa, Koivu kiittelee.

Koivu toimi Wildin kapteenina 11 kauden ajan. 

– En olisi voinut uneksia, että pelaisin yli 1000 ottelua 15 kauden aikana Wildin paidassa ja toimisin kapteenina monissa niistä. Pelaaminen Xcel Energy Centerissä maailman parhaiden fanien edessä on kokemus, jota kannan mukanani koko loppuelämäni, Koivu sanoo.

–  Olen niin kiitollinen ihmisille, jotka tekivät tämän matkan mahdolliseksi. On lukemattomia valmentajia, joukkuetovereita ja henkilökuntaa, jotka tekivät minusta paremman pelaajan ja joukkuetoverin. Ja perheelleni – vanhemmilleni, veljelleni ja lapsilleni – siitä, että he ovat tukeneet minua ja muokanneet minusta miehen ja isän.

Koivu pelasi lähes koko uransa Minnesotassa. Viime kaudella Koivu siirtyi Columbukseen, mutta totesi seitsemän pelin jälkeen, että hänen on aika lopettaa.

– Minnesotan kansa otti minut ja perheeni avosylin vastaan siitä lähtien, kun olin 22-vuotiaana tekemässä NHL-debyyttini, enkä ole koskaan lakannut tuntemasta rakkautta. Jääkiekko on erilaista Minnesotassa kuin missään muualla, se on täällä elämäntapa.

– Fanit, kiitos kaikesta. Intohimonne, jääkiekkotietämyksenne, vertaansa vailla oleva innostuksenne ja ehdoton tukenne minua ja tätä joukkuetta kohtaan vetävät nöyräksi. Saitte minut tuntemaan itseni yhdeksi teistä, ja olen ikuisesti kiitollinen, Koivu suitsuttaa.

Kirjeensä hän lopettaa suomeksi sanoihin rakkaudella.

Lue myös:

    Uusimmat