Mikko Kärnä sivaltaa Lauri Markkasta lihansyönnin lopettamisesta: "Ei nimittäin pidä paikkaansa"

Poliitikko Mikko Kärnä sivalsi Heikelä syndrooma -ohjelmassa koripalloilija Lauri Markkasta lihansyönnin lopettamisesta.

Koripalloilija Lauri Markkanen kertoi vastikään Instagram-tilillään lopettavansa lihansyönnin pienentääkseen hiilijalanjälkeään.

– Lopetan punaisen lihan syömisen konkreettisena askeleena henkilökohtaisen hiilijalanjälkeni pienentämiseksi. Jokainen liike on merkityksellinen, hoida oma osuutesi, Markkanen kirjoitti englanniksi Instagram-tilillään.

Poliitikko Mikko Kärnä kertoi illan Heikelä Syndrooma -ohjelmassa ihmettelevänsä sitä, että ihmiset kuvittelevat pelastavansa ilmaston syömällä kasvisruokaa.

– Ruokavalio on jokaisen henkilökohtainen valinta, mutta se risoo, että yritetään väittää, että kasvisruokaan siirtymällä voitaisiin jollakin tapaa pelastaa ilmasto. Ei nimittäin pidä paikkaansa, Kärnä totesi jaksossa.

Kärnä puhuu ekologisen lihan puolesta.

– On täysin mahdollista syödä eettisesti ja ekologisesti tuotettua lihaa. Esimerkiksi Markkasen Laurille voisin laittaa tuosta hirvipihviä tulemaan, jos kelpaa. Se on hiilineutraalia ruokaa, Kärnä toteaa.

Ohjelmassa niin ikään vieraillut toimittaja Susanne Päivärinta kertoi olevansa Kärnän kanssa tyystin eri mieltä kasvisruoan syömisestä.

– Minä komppaan Lauria. Kaikki lihansyönti, jos sitä voi vähentää, niin se on hyvä, Susanne Päivärinta toteaa.

Heikelä syndrooma MTV3-kanavalla torstaisin klo 21.

Lue myös:

    Uusimmat