Laura Huhtasaari avoimena kohtaamastaan ulkonäkökritiikistä, muistelee pysäyttävää kohtaamista junassa: "Ei se ole nainen eikä mikään, jos ei ole pohkeita"

Laura Huhtasaari kertoo Heikelä syndroomassa, että tuntematon mieshenkilö kommentoi hänen pohkeitaan junassa.

Kansanedustaja Laura Huhtasaari kertoo Heikelä syndrooma -ohjelmassa kohdanneensa vuosien saatossa ulkonäköönsä liittyvää kritiikkiä. Erityisen hyvin kansanedustajan muistiin on piirtynyt tilanne, johon hän joutui vuosia sitten junassa.

– Ei ole olemassa sellaista, joka olisi kaikkien mielestä tosi kaunista eikä sellaista, mikä ei olisi jonkun mielestä tosi kaunista.

– Olin 20-vuotias ja junassa ja siinä oli sellainen vanhempi herrasmies, joka selitti minulle, että: "Sinäkin tollainen ruipelo, ei se ole nainen eikä mikään, jos ei ole pohkeita", Huhtasaari muistelee illan jaksossa.

12- ja 5-vuotiaiden tyttöjen äitinä Huhtasaari tietää, että terveen itsetunnon rakentuminen ulkonäköpaineiden keskellä on nykyään haastavaa. Tavoitteena tietenkin on, että jokainen oppisi hyväksymään itsensä sellaisenaan – mutta tämä on helpommin sanottu kuin tehty.

– Siihen tarvitaan itsetuntemusta, Huhtasaari toteaa ohjelmassa.

Lue myös:

    Uusimmat