Mainos

Mikkelin ja Helsingin välinen lentoliikenne loppuu

Mikkelin yhteistyösopimus sen ja Helsingin välistä lentoliikennettä harjoittaneen Flying Enterprisen ja taustalla olevan Finnairin kanssa irtisanottiin tiistaina. Näin ollen lentoliikenne Mikkeliin loppuu jälleen talviliikenteen aikataulun päättyessä 25. maaliskuuta. Finnair ei aio myöskään tulevaisuudessa lentää Mikkeliin. Sitä, löytyykö jostain operaattori hoitamaan Mikkelin ja Helsingin välistä lentoliikennettä, selvitellään seuraavien viikkojen aikana.

Selvitettävänä on myös tappiotakuulaskun kohtalo. Mikkelin kaupunki sai Flying Enterpriseltä noin miljoonan markan tappiotakuulaskun marras-joulukuulta, koska asiakkaita ei tullut hyvistä aikatauluista huolimatta tarpeeksi. Kaupunki on huomauttanut laskusta. Erimielisyyttä on aiheuttanut se, että yhtiön myynnistä Skyways Holding -yhtiölle ei ollut sopimuksen tekohetkellä mitään puhetta. Kaupunginvaltuusto teki syksyllä päätöksen, jolla se myönsi tappiotakuun Flying Enterpriselle kahdeksi vuodeksi.

Mikkelin lentoliikenteen ongelmat alkoivat, kun SAS:n omistama Air Botnia päätti lopettaa kaikki lennot Itä-Suomeen viime lokakuussa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.