Jussi Ahokas asteli median eteen Kanadassa – suomalaisuutta alleviivaava kommentti sai tenttaavan joukon repeämään

Suomalaisvalmentaja Jussi Ahokkaan OHL-päävalmentajapesti julkaistiin maanantaina. Ahokas saapui keskiviikkona median eteen Kitchenerissä, jossa hän ottaa joukkueen komentoonsa.

Ahokas oli heti median kiinnostuksen kohteena Kitchener Rangersin kotipyhätössä. Historian ensimmäisenä eurooppalaisvalmentajana OHL:ään valittu käskijä vastasi paikallisten toimittajien tenttaukseen muun muassa joukkueen tulevasta pelitavasta.

– Haluan hyvää kiekonhallintapeliä, meillä on oltava kestävyyttä ja kamppailuvoimaa. Voisin lainata suomenkielistä termiä sisu, Ahokas maalaili Kitchener Rangersin kotisivuilla julkaisussa haastattelussa.

Kanadalaisväkeä kiinnosti myös Ahokkaan näkemys Rangersin kotihallin harjoitusympäristöstä ja toimintaolosuhteista. 

– Täällä on loistavat olosuhteet. Kaikki tehdään ammattilaistasolla. Suomessa minulta kysyttiin tästä. Vastasin, että täällä ympäristö on kuin isossa ammattilaisjoukkueessa Suomessa. 

– Mainitsin kyllä, että täällä ei ole saunaa pukuhuoneessa, se on ainoa huono asia, Ahokas heitti, saaden toimittajajoukon hörähtämään. 

Ahokas on linjannut unelmakseen NHL-valmentajuuden. Hän kertoi aiemmin MTV Urheilun haastattelussa, että uskoo valitsemansa reitin olevan oikea.

– Ei pidä tietenkään mennä asioissa liian pitkälle. On hienoa olla Kitchenerissä. Totta kai unelmana on valmentaa jonain päivänä NHL:ssä. Se on myös selkeä tavoite. Tämä on se reitti, mitä kautta pitää mennä, jos ei ole aiempaa NHL-taustaa. Ei Euroopasta käsin ole muuten palan palaa, Ahokas painotti.

OHL-kausi starttaa syyskuun lopussa. Kyseessä on maineikas juniorisarja, josta on ponnahtanut historian aikana lukuisia huipputähtiä NHL:ään. Rangersista uralleen nostetta aikanaan saivat muun muassa Scott Stevens, Larry Robinson ja Paul Coffey

Lue myös:

    Uusimmat