Tällainen oli Maria Jungnerin elämä ja ura – puhui elämänsä traagisista menetyksistä viime kesänä

Maria Jungner teki pitkän ja arvostetun uran Ylellä. Henkilökohtaisessa elämässään Jungner koki useita traagisia menetyksiä.

Sunnuntaina 3. maaliskuuta suomalaiset järkyttyivät Ylen tv-kuuluttajan Maria Jungnerin  yllättävästä poismenosta. Yle tiedotti Jungnerin menehtyneen äkillisesti viikonlopun aikana. Hän oli kuollessaan 50-vuotias. 

– Rakkaamme Maria Jungner menehtyi tänä viikonloppuna äkillisesti. Olemme syvästi järkyttyneitä ja pyydämme kunnioittamaan omaisten surua. Emme tiedota asiasta enempää, Jungnerin perheenjäsen kertoi Ylelle.

Jungner syntyi elokuussa vuonna 1973. Jungnerin äiti Outi työskenteli lentoemäntänä. Hänellä televisiotyö oli verissä, sillä Jungnerin isä Aarre Elo  puolestaan toimi aikanaan Ylen pitkäaikaisena ohjelmajohtajana, jota on luonnehdittu yhdeksi kotimaisen viihteen avainhenkilöistä sekä keskushahmoista. Elo menehtyi vain kaksi vuotta ennen tytärtään, helmikuussa 2022.

Ylellä Maria Jungner aloitti itse työt vuonna 1998 ja teki pitkän uran toimiessaan yli 20 vuotta tv-kuuluttajana. Tämän työn lisäksi uransa aikana Jungner toimitti Ykköskatsomo-ohjelmaa sekä juonsi omaa nimeään kantavaa radio-ohjelmaa Yle Puheessa. 

Vuonna 2008 Jungner valittiin kunnallisvaaleissa Espoon kaupunginvaltuustoon SDP:n edustajana ja vuonna 2012 hänet valittiin toiselle valtuustokaudelle. 

Jungner osallistui vuonna 2010 Tanssii Tähtien Kanssa  -ohjelmaan, tanssiopettajanaan Aleksi Seppänen.

Jungner oli naimisissa kahdesti. Vuonna 1999 Jungner meni naimisiin lapsuudenystävänsä kanssa, ja pari sai kaksi lasta. Liitto päättyi seitsemän vuotta myöhemmin.  

Vuonna 2008 Jungner meni naimisiin Ylen silloisen toimitusjohtajan Mikael Jungnerin  kanssa, joka myöhemmin toimi SDP:n puoluesihteerinä. Erohakemuksen pari jätti vuoden 2012 syksyllä.  

Videolla Maria Junger kertoo vuonna 2010 tulevaa koitostaan Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa. 

Maria Jungner tähditti TTK:ta vuonna 2010 – näin hän kommentoi tulevaa koitostaan Huomenta Suomessa 13:21

Menetyksiä ja surua

Jungner koki elämänsä aikana useita raskaita menetyksiä. Vuoden 2023 loppukesästä Me Naisille  antamassaan 50-vuotishaastattelussa Jungner kertoi niin isänsä, veljensä ja isosiskonsa menetyksistä. 

Aarre-isänsä kanssa Maria Jungner oli hyvin läheinen, ja kertoi Me Naisille tämän kuoleman olleen kova isku, vaikka kertoikin iäkkään ja sairaan ihmisen menetyksen olevan helpompi hyväksyä, kuin nuoren ja terveen.  

Jungnerin sisartusten poismenot olivat yllättäviä ja traagisia. Jungnerin isosisko menehtyi auto-onnettomuudessa 24-vuotiaana, Jungnerin itsensä ollessa vasta 8-vuotias. 

Kun kuolema heitetään elämään tuon ikäisenä onnettomuuden kautta, siitä ei koskaan toivu kunnolla. Menetin perusturvani, eikä se ole koskaan palannut. Kaikki turva, joka minulla nyt on, minun on pitänyt itse rakentaa, Jungner puhui viime kesänä siskonsa kuolemasta. 

Onnettomuuden jälkeen perhe ei Jungnerin mukaan saanut terapiaa. Sitä olisi tarvinnut Jungnerin mukaan eritoten isä, joka oli menettänyt myös ensimmäisen vaimonsa autokolarissa, jossa kävi itsekin lähellä kuolemaa. 

Ollessaan kolmekymppinen Jungner koki taas valtavan menetyksen, kun hänen isoveljensä menehtyi vakavaan sairauteen. Jungner kuvaili haastattelussa, ettei suru helpotu, vaikka sitä kohtaisi paljon, vaan päinvastoin jokainen menetys tuntui kerta toisensa jälkeen vaikeammalta. 

– Kuolema on aina kulkenut perheemme vanavedessä. Läheltä on viety, ja järjestys on ollut kohtuuton.

Lue myös:

    Uusimmat