Mikä tarina! Lauri Tukonen palasi vaikeuksien jälkeen ja nousi sankariksi – perhe sai kiitokset: "Ovat jaksaneet sietää, tukea ja auttaa"

Porin Ässien riveissä tämän kauden avausottelunsa pelasi Lauri Tukonen. Urallaan useista loukkaantumisista kärsinyt hyökkääjä kruunasi iltansa voitto-osumaan.

Pääkuvan videolla kuvaa Lauri Tukosen osumasta.

Ässien ja TPS:n ottelu venyi jatkoajalla asti 1-1-tilanteessa. Jatkoajalla kuvaan astui Rauman Lukon kanssa syyskuun puolivälissä sopimuksen purkanut Tukonen.

– Huomasin, että vastustajalla on aika hyökkäysorientoituneita kavereita jäällä. Meillä oli (Niko) Peltola ja (Sami) Lähteenmäki ja huomasin, että he hoitavat tilanteen ja päätin vähän haistella tilannetta. Tuli hieno syöttö, pääsin läpi ja onneksi on vielä vähän taitoa tallella, Tukonen kommentoi maaliaan puhelimitse MTV Sportille.

Tukonen on kärsinyt viime vuosina useista loukkaantumista. 

Tukonen pelasi viime kaudella Lukon paidassa vain 16 ottelua, kun kausi päättyi jälleen uuteen loukkantumiseen.  Edellinen ehjä kausi on kaudelta 2009-10, sen jälkeiset kaudet ovat jääneet kesken. 

Lukon päävalmentaja Pekka Virta otti rajuin sanoin kantaa viime keväänä Kiekkoareenan jutussa Tukosen tilanteeseen.  

– On siinä nyt jumalauta jonkunnäköinen vastuu jollekulle muullekin kuin päävalmentajalle, Virta sanoi.

Kun kokoaa yhteen kyseisen tapahtuman, viime vuosien useat loukkaantumiset ja syyskuussa purettu sopimus, niin on pakko kysyä: Mitä Tukonen mietti voitto-osuman jälkeen?

– Päällimmäisenä oli se, että voitimme. Kuitenkin viiden ottelun tappioputki ja minkälaisen sydämen joukkue jätti jäälle, niin ansaitsimme sen, Tukonen vastasi ja jatkoi:

– Sen jälkeen tuli totta kai mieleen perhe, lapset ja vaimo. Pitkä taival taas takana ja heille iso kiitos, että ovat taas jaksaneet meikäläistä sietää, tukea ja auttaa. Ja saada myös palkinto siitä kovasta työstä.

Sopimus Ässien kanssa 

Ässät julkisti tiistaina tehneensä ottelukohtaisen sopimuksen 32-vuotiaan Tukosen kanssa. 

– Täältä otettiin yhteyttä ja aika nopealla aikataululla päädyimme tällä tavoin. Tahtotila oli kova, että pääsen pelaamaan ja sitä kautta pääsee hommiin takaisin kiinni.

Vaikka Tukonen on kärsinyt urallaan useista loukkaantumisista, hän vakuutti, että on hyvässä kunnossa.

– Se on kunnia-asia, että yritetään ihan tosissaan urheilla. Kunto on varmasti ihan hyvä ja paranee ajan mittaan.

Tukonen ei ollut pelannut ennen TPS-ottelua tällä kaudella ainuttakaan ottelua. Miehen mukaan pelaamattomuus näkyi otteissa.

– Kyllähän sitä aina haluaa olla parempi ja pelata paremmin. Totta kai huomaa tietyissä nyansseissa, että voisi olla parempi, mutta turha on mennä asioiden edelle. Tehdään vain päivä kerrallaan arkityötä.

Sopimuksensa purkamisen jälkeen Tukonen kertoi MTV Sportin haastattelussa pitävänsä pienen hengähdystauon. Tauon aikana Tukonen vietti normaalia perhe-elämää.

– Lastenhoitamista ja harjoittelua, Tukonen kertoi.

Ässille helpottava voitto

Tukosen lisäksi ilta oli hieno myös Ässille. Porilaiset olivat keränneet ennen illan ottelua ainoastaan kaksi pistettä kuudesta ottelusta. 

Ässät seilasi viiden ottelun tappioputkessa.

– Me pelattiin äärimmäisen hyvin. Pystyimme laittamaan sarjan kärkijoukkueen ahtaalle ja kun noin laadukas ryhmä on vastassa, niin peli aaltoilee molempiin suuntiin, Tukonen pohti.

– Tiesimme, että tulee heikompia hetkiä ja hoidimme äärimmäisen hienosti alivoimat ja maalivahtipeli oli huikeaa. Sitä kautta saimme mielestäni ansaitusti voiton, hän päätti.

 

Lue myös:

    Uusimmat