Mainos

Mika Salo tenttasi tuomarina – Lewis Hamilton avautui oudosta tilanteesta: "Sanottiin ei vasemmalle, ei oikealle"

0:39

Mercedeksen Lewis Hamilton sanoo, että oli sataprosenttisen avoin, kun Saksan GP:n tuomaristo tenttasi häntä kilpailun jälkeen. Yksi neljästä tuomarista oli Mika Salo.

Kiistanalaisessa tilanteessa Hamilton leikkasi ennen varikkoa nurmialueen kautta radalle, kun Mercedeksellä oli sekaannusta, pitäisikö kuljettajan tulla varikolle vai ei.

Saksan GP:n tuomaristo, jossa Mika Salokin oli mukana, antoi Hamiltonille huomautuksen ennemmin kuin ankaramman tuomion, koska tilanne sattui turva-auton aikana, eikä vaarantanut muita kuljettajia.

– On ollut tunteellinen, jopa tunteellisin päivä. Fiilikset ovat menneet ylös-alas, Hamilton sanoi tultuaan tuomariston puhuttelusta.

– Kukaan ei halua ikinä nähdä tuomareita. Heillä on kaikista vaikein homma, koska jokainen tilanne on aina erilainen.

– He pyysivät selittämään, mitä tapahtui, ja minä oli sataprosenttisen avoin heille. Olen hyvin harvoin siellä. Entisaikoihin olin siellä useinkin, mutta nykyään en heitä näe juurikaan, Hamilton jatkoi.

– Kunnioitan sääntöjä ja tuomareiden työtä. Kävin avoimesti läpi, kuinka tilanne meni. He kuuntelivat ja näkivät, miten hämmentävä tilanne oli.

Katso myös kisan viimeinen kierros ja Hamiltonin radiokommentit:

Katsomo-video ei ole saatavilla


Hamilton myöntää, ettei hän tiennyt tilanteessa, mitä tehdä – varsinkin kun tallikaveri Valtteri Bottas ajoi varikolle hänen edellään.

– Rehellisesti: ajattelin pysyä radalla, olin tyytyväinen renkaisiini. Samalla minulle sanottiin ”tule varikolle”, ja näin kun Valtteri edelläni ajoi sisään. Mietin, ovatko he varmoja asiasta, Hamilton kertaa.

– Kun olin ajamassa varikolle, tulikin käsky pysyä radalla. Olin, että ajanko vasemmalle vai oikealle? Se oli todella hämmentävä pari sekuntia, kun korviini huudettiin: ”ei vasemmalle, ei oikealle”.

– Hidastin vauhtia, ja liityin radalle niin turvallisesti kuin pystyin. Tilanne oli jännittävä, Hamilton kertoi.

Hamilton nousi Saksan GP:n voitollaan MM-sarjan kärkeen.

Katso myös Hamiltonin kisakommentit:

1:34

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.