Mika Salo pettyi ruotsalaiskuskin puolesta Sauberin valintaan – "Nuori kaveri opettelemaan Kimin rinnalle"

C Moren asiantuntija Mika Salo osasi odottaa, että Sauber valitsee Antonio Giovinazzin ajamaan Kimi Räikkösen tallikaverina. Se harmittaa Saloa sivuun siirtyvän Marcus Ericssonin puolesta.

Video: Mika Salo arvioi Kimi Räikkösen Sauber-siirtoa.

Ruotsalainen Ericsson ajaa Sauberilla neljättä kauttaan. Ensi vuodeksi hänelle jäi käteen vain kolmoskuskin paikka Räikkösen ja Giovinazzin takana.

- En ole oikein yllättynyt tästä, melkein arvasin, että Giovinazzi siihen valitaan. Olin vain toivonut, että Ericsson saisi jatkaa, se on vähän harmi. Olen pahoillani hänen puolestaan, että menetti paikkansa, Salo kommentoi tuoreeltaan.

Italiassa 24-vuotiasta Giovinazzia pidetään isona lupauksena. Suurin meriitti on Masters of Formula 3 -sarjan voitto kaudella 2015. Hän on ajanut Sauberilla ja tällä kaudella Haasilla testikuskina ja perjantaiharjoituksissa. Giovinazzilta on kokemusta kahdesta F1-kisasta, hän tuurasi loukkaantunutta Pascal Wehrleinia viime kaudella Australiassa ja Kiinassa. Etenkin jälkimmäisestä mieliin painui iso kolari pääsuoralla.

- En tunne häntä sen kummemmin, mutta ne muutama kisaesitys olivat aika onnettomia. Hän rikkoi aika paljon autoja, Salo totesi.

- Varmaan hän osaa ajaa ihan hyvin, hänet laitettiin silloin aika vaikeaan paikkaan, kun ajoi ensimmäiset kisat. Hän oli ehkä vähän epäkypsä silloin, ehkä hän on nyt oppinut ja osaa hoitaa homman, Salo jatkoi.

Ferrarin "oma poika" Charles Leclerc nousee punaisiin ensi kaudeksi, ja nyt Sauberin toiseen autoon istuu heidän oma suojattinsa. Ferrarin vaikutusvalta kuskivalinnassa vaikuttaa ilmeiseltä.

- Kyllä se vähän siltä näyttää. He haluavat nuoren kaverin opettelemaan Kimin rinnalle. Kimistä tulee vähän opettaja, Salo pohtii.

- Sauberille tämä on hyvä juttu, tästä näkee, että he ovat tiiviisti Ferrarin kanssa yhteistyössä. Autoa kehitetään samansuuntaiseksi kuin Ferrarilla, että tulokset paranevat.

Lue myös:

    Uusimmat