F1-farssista uutta tietoa – kovia kokenut talli saa rahallista korvausta

Azerbaidzhanin Bakussa F1-viikonloppu lähti liikkeelle melkoisella farssilla, kun perjantain ensimmäisissä vapaissa harjoituksissa nähtiin hurja onnettomuus. Williamsin brittikuski George Russell ajoi kohonneen kaivonkannen päältä, mikä rikkoi pahasti hänen autoaan.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Azerbaidzhanin GP suorana 26.-28.4.
Su: Azerbaidzhanin GP klo 15.10, ennakkotunnelmat klo 14.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Williams joutui vaihtamaan Russellin autoon uuden rungon erikoisen tapaturman seurauksena.

Itse kaivonkansi lähti töröttämään sen jälkeen, kun Ferrarin Charles Leclerc oli ajanut sen yli. Hetkeä myöhemmin paikalle tullut Russell ei pystynyt havaitsemaan kohonnutta kantta. Brittikuski tuli tilanteeseen yli 300 kilometrin nopeudella.

Williamsin tallipäällikkö Claire Williams vakuutteli, että talli aikoo puhua törmäyksestä aiheutuneista kuluista ja korvauksista kansainvälisen autoliiton FIA:n kanssa.

Nyt tapaukseen tuli uutta tietoa.

Kisan promoottori Arif Rahimov vahvisti venäläiselle uutistoimisto Ria Novostille, että Williamsille annetaan korvauksia.

– Olemme pahoitelleet useaan otteeseen. Vahingot maksetaan vakuutusten kautta. Emme vielä tiedä sitä, että millaisista summista puhutaan, mutta ne korvataan, ihan varmasti, Rahimov vakuutteli.

Kisan järjestelytoimikuntaan kuuluva Rahimov antoi myös selityksiä tapahtuneesta.

– Katuratana siellä on yli 300 kaivonkantta. Tarkistimme ne kaikki useita päiviä ennen kisaviikonloppua, Rahimov vannoi.

Promoottorin mukaan tapaturmassa mukana olleen kannen pulttien epäkuntoa oli ”mahdotonta havaita”.

– Tämmöistä sattuu, ihan samalla tavalla myös esimerkiksi Monacossa, Kiinassa tai Malesiassa. Näissä puhutaan myös ihan normaaleista radoista, Rahimov totesi. 

Lue myös:

    Uusimmat