Mika Poutala jakoi riipaisevan muiston lapsuudestaan: "Siinä vaiheessa isäni kuolemasta oli vuosi"

8:30
Mika Poutala osallistui tämän syksyn Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmaan.

Mika Poutalan isä sairastui syöpään, kun Poutala oli vasta pieni lapsi. Menetyksen myötä Poutala sairastui masennukseen.

Pikaluistelija Mika Poutala oli 7-vuotias, kun hänen isänsä menehtyi syöpään. Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa kilpaillut Poutala jakaa tänään tarinansa Roosa nauha Tanssii Tähtien Kanssa -lähetyksessä.

Poutala kertoo MTV Uutisille olleensa iloinen ja positiivinen lapsi. Isänsä menettämisen myötä hän sairastui masennukseen. Poutala kuuli myöhemmin äidiltään, että yhtenä iltana äiti oli kuullut lastenhuoneesta nyyhkytystä. Huoneesta hän löysi Poutalan, joka itki ikäväänsä.

– Äiti oli kysynyt, että olenko ikävöinyt usein. Olin sanonut, että joka ilta olen itkenyt ikävääni. Siinä vaiheessa isäni kuolemasta oli vuosi.

Turvaa surunsa keskellä hän sai äidistä ja veljestään. Henkistä turvaa hän sai uskosta.

– Olemme käyneet pienestä saakka seurakunnassa ja usko on ollut minulle aina tärkeä. Vaikka oma isä oli kuollut, niin minulla on kuitenkin taivaan Isä, joka pitää huolta. Se on ollut minulle tärkeä asia.

Pikaluistelu tuli Poutalan elämään, kun hänen äitinsä mietti ratkaisua masennukseen. Hän keksi urheiluharrastuksen. Poutala meni kokeilemaan ja jäi sille tielle.

– Kun olin jäällä, unohdin kaikki elämän muut asiat. Silloin unohdin kaikki elämän huolet ja murheet, keskityin siihen tekemiseen.

Poutalalla on itsellään nykyisin kaksi omaa lasta. Kun vanhempi heistä täytti seitsemän, se pysäytti miettimään isän poismenoa.

– Olen ollut saman ikäinen, kun oma isäni on kuollut. Se pisti miettimään, että miten nämä lapset pärjäisivät ilman minua.

Poutala on päässyt yli isänsä kuolemasta. Hänellä on vahva tukiverkosto.

– Minulla on ollut elämäni matkalla sellaisia miehiä, jotka ovat tukeneet ja auttaneet sellaisissa asioissa, mitä isä normaalisti tekee. Vaikka minulta on puutunut isä, koen että olen saanut elää hyvää ja tasaista elämää.

Isähahmoja on kulkenut Poutalan tukena elämän eri vaiheissa. Yhdeksi hän nostaa valmentajansa, josta tuli hänelle nopeasti tärkeä läheinen. Hänen kanssaan Poutala pystyi keskustelemaan isoistakin asioista.

– Isäni ystävät ovat halunneet kantaa vastuuta ja vieneet minua seurakuntaan. Seurakuntamme nuorisopastorista tuli minulle myös todella tärkeä. Omasta appiukostani on tullut tärkeä mies elämääni.

Roosa nauha Tanssii Tähtien Kanssa suorana MTV3-kanavalla ke 23.10. klo 20-22.

Katsottavissa myös C More -suoratoistopalvelussa ja mtv-palvelussa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja