Mainos

Mika veti ennen päihteitä, nyt 20000-kiloista rekkaa – ponnisti 11 vuoden vankilakierteestä Suomen vahvimmaksi mieheksi: "Elämäni parhaita päätöksiä"

4:47
Linnakundi Mikasta tuli Suomen vahvin mies – MTV Uutiset Live lähti hänen kanssaan salille

Voimamiesharjoittelu antoi uuden suunnan vankilakierteessä olleen Mika Törrön elämälle. Nyt hän tähtää maailman huipulle. Katso videolta Suomen vahvimman miehen koko haastattelu.

Suomen vahvin mies -titteliä kantava Mika Törrö painaa 180 kiloa ja pituutta hänellä on 205 senttiä. Kontiolahden voimanpesä saa liikkeelle jopa parikymmentä tonnia painavan rekan.

– Treenaaminen on ehkä pienin juttu, mikä tässä on. Syöminen, riittävä lepo ja lihashuolto ovat äärimmäisen tärkeitä, Törrö kertoo.

Hän aloitti voimamiesharjoittelun helmikuussa 2017 ja ensimmäiset kisat olivat saman vuoden vappuna. Viikonloppuna edessä on Stongman Championship League, joka järjestetään Helsingin messukeskuksessa. Odotukset ovat kovat.

– Viime vuonna olin kolmas, ja tänä vuonna lähdetään parantamaan sijoitusta, Törrö toteaa.

"Nollauskeino, josta nautin todella paljon"

Törröllä on takanaan rankka menneisyys, sillä hän on viettänyt 11 vuotta elämästään vankilassa.

– Elämässä ei ollut mitään nautintoa, vaan mietti vain koko ajan päihteitä. Se on todella raskasta ja siitä on vaikea päästä irti, Törrö sanoo.

Päihteet vaihtuivat kuitenkin puntteihin ja tehotreeneihin. Törrö kertoo, että voimamiesharjoittelulla on ollut suuri merkitys vankilakierteen katkaisemisessa:

– Se on elämäni parhaita päätöksiä. Nykyään voi olla onnellinen elämäänsä.

Hän on aina rakastanut urheilua ja kilpailemista. Törrö on harrastanut palloilulajeja pienestä lähtien, ja punttisaliharjoittelu on kulkenut siinä rinnalla.

8:18

Törrö syntyi voimamieheksi: "Rakkautta ensi silmäyksellä"

– Voimamieheksi ei tulla pelkällä treenillä, vaan voimamieheksi synnytään, toteaa Ilkka Kinnunen, joka johdatti Törrön lajin pariin.

Törrön potentiaali paistoi läpi heti ensimmäisen yhteisen treenin aikana. Törröllä oli oikeanlainen ruumiinrakenne ja luusto, jota lajissa vaaditaan. Kinnunen kertoo etsineensä mahdollista maailman vahvinta miestä pitkään.

– Se oli rakkautta ensi silmäyksellä, Kinnunen naurahtaa. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja