F1

F1

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Mikä on vointi? – Niki Lauda lopetti spekulaatiot kerralla

0:59

Keuhkojensiirto-operaatiosta toipuva Mercedeksen tallipäällikkö Niki Lauda ei saapunut paikan päälle Abu Dhabiin, mutta julkaisi videoviestin, jossa teki selväksi aikovansa palata vielä töihin.

MAINOS

F1-kauden päättävä Abu Dhabin GP viikonloppuna C Morella!

Lauantai: Harjoitukset klo 11.55, aika-ajo klo 14.55
Sunnuntai: Abu Dhabin GP klo 15.00, ennakkotunnelmat klo 13.30!

C Moren sivulle pääset tästä

Lauda sairastui viime kesänä vakavasti ja keuhkojensiirto-operaatio pelasti lopulta hänen henkensä. Lauda vietti wieniläisen sairaalan teho-osastolla useamman kuukauden, kunnes pääsi lokakuussa kotihoitoon.

Lauda ei vastoin odotuksia palannutkaan töihin vielä Abu Dhabissa, mikä herätti spekulointia hänen tilastaan. Lauda itse kuitenkin lopetti spekuloinnit videoviestissään, jossa oli oma vanha itsensä.

– Viesti tiimilleni ja faneilleni. Kuten tiedätte, olen käynyt terveydentilani suhteen raskaan ajanjakson, ja kaikki teiltä saamani tuki on ollut uskomatonta, Lauda viestitti.

Työnarkomaanina tunnettu Lauda halusi olla yhteydessä Mercedes-tiimiin teho-osastoltakin.

– Sängystä pääsin nopeammin ylös, koska halusin päästä kotiin suuren perheeni ja ystävieni luokse. Tänä vuonna voitimme viidennen perättäisen mestaruuden, Lewis jälleen ja Bottas myös, emmekä olisi voineet tehdä parempaa työtä, Lauda kehui tiimiään.

Lauda antaa ymmärtää, että olisi varikolla tositoimissa jälleen ensi kaudella.

– Ja nyt tärkein viesti kuuluu, että tulen olemaan siellä mukana pian. Mennään taas ja paine tulee kuudetta (tuplamestaruutta) varten. Suuret kiitokset teille.

Lauda, 69, ei ole käynyt läpi vaikeaa toipumisprosessia suinkaan ensimmäistä kertaa. Vuonna 1976 hän sai Nürburgringin F1-kisan karmeassa onnettomuudessa vakavia palovammoja ja sairaalassa pastori siunasi häntä jo tuonpuoleiseen.

Lauda kuitenkin palasi rattiin vielä saman kauden aikana ja voitti seuraavana vuonna maailmanmestaruuden. Hän voitti maailmanmestaruuden myös 1975 ja 1984.

1:16

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja