Mikä on Veli-Matti Savinaisen salaisuus? Tähtipuolustaja linjaa: "Varmasti ärsyttävin"

Tähtipuolustaja kertoo, miksi Veli-Matti Savinainen on niin hyvä paikallaan – "Varmaan ärsyttävin" 1:49
Valtteri Kemiläinen muodostaa Veli-Matti Savinaisen kanssa kaksi merkittävää palasta Tapparan ylivoimassa. Kemiläinen kertoo, miksi Savinainen on niin hyvä roolissaan.

Kun puhe kääntyy SM-liigan parhaisiin maalineduspelaajiin, nousee yksi nimi säännöllisesti keskusteluun. Tapparan Veli-Matti Savinainen on tehnyt vastustajan maalivahdin edessä pelaamisesta omanlaistaan taidetta.

Pääkuvan paikalla olevalla videolla Savinaisen joukkuekaveri, tähtipuolustaja Valtteri Kemiläinen kertoo, mikä tekee Savinaisesta niin erityisen pelaajan maalin edustalla.

Savinaisen ilmiömäisistä kyvyistä saatiin loistava näyte kevään 2023 viidennessä loppuottelussa. Pelicans johti viidettä loppuottelua viimeisillä sekunnilla Tapparan jahdatessa tasoitusta.

Valtteri Kemiläinen sai kiekon siniviivalla ja lähetti viimeisen laukauksen kohti Pelicansin maalia. Väliin pääsi, kukas muukaan kuin Savinainen. Pieni osuma mailaan, ja kiekko lahtelaisten verkkoon vain sekunti ennen päätössummeria. Lopulta Tappara juhli Suomen mestaruutta Marcus Davidssonin jatkoerämaalilla.

Mitä draamaa! Tappara iski tasoituksen viimeisellä sekunnilla 2:30
Veli-Matti Savinainen tasoittaa kevään 2023 viidennen finaaliottelun sekunti ennen päätössummeria.

Mutta mikä tekee Savinaisesta niin loisteliaan maalineduspelaajan? Antaa Kemiläisen, lukemattomia kiekkoja kohti maalilla päivystänyttä Savinaista lähettäneen puolustajan kertoa.

En tiedä onko se (Savinainen) oikeasti paras ohjaaja, mutta se on varmasti ärsyttävin siellä maalin edessä. Se tekee myös maskia, ja "Savi" osaa ne kaikki asiat, mitä maalin edessä pitää tehdä. Myös sen ohjaamisen, Kemiläinen sanoo.

– "Savi" on vahva ja rohkea maalin edessä, että se ei ainakaan kiekkoa väistä. Kyllä se haluaa saada siihen jonkun osuman aina.

Osumia Savinainen ottaa myös itse. Paitsi vastustajan puolustajilta, myös omien laukomista kiekoista.

Kyllä aika monesti oon vuosien aikana ampunut myös suoraan päin. Meillä on siinä vähän hiomista. Vähän liikakin tulee niitä, että ammunkin sinne kulmaan, missä "Savi" on ja se osuu siihen ja jää maali tulematta ehkä sen takia. Monesti tulee niitä, että osuu johkin, ja jos ei mene maaliin, tulee ainakin joku ripari ja siitä saa jatkopeliä.

Lue myös:

    Uusimmat