Mainos

Mikä on totta ja mikä ei? – CNN perkasi Trumpin ja Clintonin väittelyn

Uutiskanava CNN listasi Donald Trumpin ja Hillary Clintonin viimeöisen vaaliväittelyn muunnellut totuudet ja suorat valheet.

Trump piti itsepintaisesti kiinni väitteessään, ettei hän kannattanut Irakin sotaa. Trump myös väitti Clintonin levittäneen tietoa, jonka mukaan Barack Obama ei olisi amerikkalainen. 

CNN kertoo, että Irak-kysymyksessä yhdysvaltalaisviestimet ovat moneen otteeseen osoittaneet, että Trump oli julkisuudessa sodan puolella jo ennen kuin kongressi oli näyttänyt vihreää valoa hyökkäykselle.

Trump on väittänyt Clintonin olleen  mukana levittämässä huhuja siitä, ettei Barack Obaman synnyinmaa olekaan Yhdysvallat. Clintonin kampanjatyöntekijä sai potkut salaliittoteorian välittämisestä vajaat kymmenen vuotta sitten. Hillary Clinton itse ei ole väittänyt, ettei Obama olisi amerikkalainen. Päinvastoin, Trump itse on väittänyt näin.

1:59

Trump puolestaan sanoi Clintonin kääntäneen takkinsa Tyynenmeren vapaakauppasopimuksen TPP:n kohdalla. Trumpin mukaan Clinton ylisti ulkoministeriaikanaan sopimusta. Clinton itse sanoi vain toivoneensa, että sopimuksesta tulisi hyvä. Trump on CNN:n mukaan asiassa oikeassa.

Trump väitti murhalukujen olevan kasvamassa New Yorkissa. Todellisuudessa asia on toisin päin. Paikallisen poliisin laskelmien mukaan murhien määrä on laskenut yli neljä prosenttia viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna.

Trump käytti autoyhtiö Fordia esimerkkinä amerikkalaisyhtiöstä, jonka työpaikat ovat katoamassa halvemman työvoiman maihin. Tosiasiassa Ford on kuitenkin luvannut säilyttää amerikkalaisten työpaikat, vaikka se siirtääkin halvimpien automalliensa valmistuksen Meksikoon.

Trump myös todella sanoi vuonna 2004 NBC-uutiskanavan haastattelussa, että raskaus on työnantajalle häiriöksi. Tosin hän sanoi samassa lauseessa, että raskaus on ihana asia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.