Mainos

Historiallinen vaaliväittely meni syyttelyksi – "Tämä mies kutsui naisia nahjuksiksi ja koiriksi"

3:56

Yhdysvalloissa presidenttiehdokkaiden ensimmäinen kolmesta vaaliväittelystä äityi odotusten mukaan syyttelyksi ja toisen heikkouksien kaiveluksi.

Hillary Clinton loisti asiatiedoillaan, Donald Trump iski odotetusti Clintonin terveydestä velloviin huhuihin. Trump viittasi esimerkiksi New Yorkissa syyskuussa järjestettyyn WTC-muistotilaisuuteen, josta Clinton joutui poistumaan etuajassa.

Trumpin mukaan Clintonilla ei ole riittävää kestävyyttä presidentiksi.

Clinton heitti heti pallon Trumpille sanomalla, että republikaaniehdokas voi tulla puhumaan hänelle kestävyydestä heti, kun on hankkinut saman tasoisen diplomaattisen kokemuksen. Neuvotellut rauhansopimuksia ja tulitauon sekä matkustanut yli sadassa maassa.

Trump myös sanoi Clintonilla olevan kyllä kokemusta, mutta huonoa kokemusta.

2:05

Clinton antoi takaisin kokemuspuheista.

– Tämä on mies, joka on kutsunut naisia sioiksi, nahjuksiksi ja koiriksi, ja joka on sanonut raskauden olevan rasite työntekijöille. Yksi pahimmista asioista, joita hän on sanonut, kohdistui naisiin kauneuskilpailussa. Hän kutsui tätä naista Miss Piggyksi ja sen jälkeen hän kutsui häntä Miss Housekeepingiksi, koska hän on latino.

Clinton tarkoitti naisella entistä Miss Universumia, venezuelalaista Alicia Machadoa.

Trump myös sanoi myös, että hänellä on voittajan luonne, toisin kuin Clintonilla. 

1:59

Obaman kansalaisuus pöydällä

Clinton iski väittelyssä useaan julkisuudessa puituun Trump-kohuun. Yksi niistä oli kysymys siitä, miksi Trumpilta kesti vuosi tunnustaa Barack Obama amerikkalaiseksi. Tähän ei saatu kunnollista vastausta.

Clintonin mukaan Trumpin poliittinen ura lähti käyntiin rasistisella valheella Obaman kansalaisuudesta. 

Trump puolestaan syytti Clintonia siitä, että tämän jäljiltä Lähi-Itä on täysi sotku. Isisin nousun yksi syy on Trumpin mukaan Yhdysvaltojen äkillinen vetäytyminen Irakista. Republikaaniehdokkaan mukaan Yhdysvaltojen olisi myös pitänyt pitää Isis erossa öljystä.

– Hillary Clinton oli paikalla, kun Isis oli vasta pieni, aloitteleva tekijä. Nyt hänellä ei ole keinoja järjestön pysäyttämiseksi.  

Clintonin mukaan myös Trump tuki hyökkäystä Irakiin. Trump kielsi tämän väittelyssä useaan kertaan. Clintonin mukaan Trump on kerta toisensa jälkeen loukannut verisesti muslimeja.

– Isis pitää hoidella helvettiin yhteistyössä sotilasliitto Naton kanssa, Trump lohkaisi.

Clinton muistutti jopa turvallisuusviranomaisten sanoneen Trumpia kelvottomaksi presidentiksi.

Trumpin mukaan Yhdysvallat ei voi olla maailmanpoliisi.

Trump kertasi Clintonin käyttäneen runsaasti aikaa ja miljoonia hänen taustojensa ja sotkujensa kaiveluun.

Trump kuitenkin sanoi tukevansa Hillary Clintonia sataprosenttisesti, jos tämä tulee valituksi Yhdysvaltojen seuraavaksi presidentiksi.

13:33

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.