Mikä on kaikkien aikojen paras suomalainen elokuva? MTV Viihde kokosi omat suosikkinsa

Jussi-gaalan lähestyessä MTV Viihteen toimitus listasi suomalaiset suosikkielokuvansa. Mikä on sinun mielestäsi paras kotimainen elokuva? 

Suomalaisten elokuvien parhaimmisto palkitaan jälleen perjantaina 23. maaliskuuta Jussi-gaalassa. Jussi-huumasta innostuneena Viihteen toimittajat kokosivat omia suomalaisia elokuvasuosikkejaan.

Tässä MTV Viihteen suosikit:

Kulman pojat

"Minä ja Jari on paras leffatunnari ikinä. Eero Ritala on ihan superhauska ja muutenkin roolitus kohdillaan. Suosittelen!"

"Kulman pojat on N I I N hauska. Roolitus on kokonaisuudessaan ihan loistava ja Minä ja Jari on muodostunut yhdeksi kevään kestosuosikeiksi, jota huudatetaan täysillä ikkunat ja parvekkeen ovi auki kun ensimmäiset auringonsäteet osuvat pölyiseen yksiöön Pasilassa. NAAA NA NA NA NA NAAAA."

Äideistä parhain


"Äideistä parhain sen sijaan riipii sydämen auki alusta loppuun asti ja kuvailee upealla tavalla, kuinka sota on vaikuttanut tuhansiin lapsiin. Tarinan ajatteleminenkin itkettää kaikella koskettavuudellaan."

Vares - yksityisetsivä

"Ensimmäinen Vares on hauska ja yliampuva. Hyvä rikosraina, jonka aikana voi heittää aivot surutta narikkaan. Uusimmat Varekset eivät pääse millään samalle tasolle."

Tuntematon Sotilas (2017)

"Tuntematon sotilas onnistui tehtävässään: moderni filmatisointi Väinö Linnan klassikkoteoksesta. Elokuvan näyttelijäsuoritukset ovat uskottavia ja erikoistehosteet menisivät läpi Hollywood-elokuvassakin. Ei kai tällaista listaa voi ilman Tuntematonta koota?"

Paha maa


"Kaikessa ankeudessaan Paha maa koukuttaa ja vetää mukanaan pohjalle. Ei todellakaan hyvän mielen leffa, mutta hyvä se on silti."

Rare Exports

"Erillainen joululeffa, joka yllätti täysin tyylikkyydellään."

He ovat paenneet (2014)

"J-P Valkeapään ohjaama, neljällä Jussilla palkittu road movie, jossa Roosa Söderholmin ja Teppo Mannerin esittämät nuoret pakenevat läpi kesäisen Suomen. Paikoin outo, taiteellinen ja ennen kaikkea vangitseva elokuva, joka ei alleviivaa, selittele eikä kaadu edes siinä vaiheessa, kun genrelaji loikkaa hätkähdyttävästi maalailevan melankolisesta draamasta inhorealistiseen kauhuun."

Levottomat (2000)

"Tarinasta ja sen uskottavuudesta viis, mutta hitto miten hyvältä kesäinen vuosituhannen vaihteen Turku tässä elokuvassa näyttää. Plussaa ajankuvaan sopivasta soundtrackista."

Mikä on sinun mielestäsi paras kotimainen elokuva? Kerro se meille!

Lue myös:

    Uusimmat