Ässät raapi voiton Mikkelistä – hyökkääjänuorukaisen häkellyttävä osuma loksautti leuat: "Katsokaa tätä mankelia"

Ässät tekee 2-2 maalin 1:02
Lenni Hämeenahon kauden neljäs maali oli todellinen kaunokainen.

Porin Ässät kaivoi torstaina 3–2-vierasvoiton Jukureista SM-liigan päivän ainoassa ottelussa. Ratkaisu nähtiin voittomaalikilpailussa. 

Jukurit aloitti ottelussa maalinteon avauserän viimeisellä minuutilla. Oskars Batna luritti kiekon Karolus Kaarlehdon ohi Ässien maaliin, kun erää oli pelaamatta 55 sekuntia. Syöttöpisteet Michal Kovarcikille ja Oliver Larsenille. Maali oli Batnalle jo kauden viides. Samalla latvialainen nousi maalipörssin kärkipaikalle.

Ässät tuli tasoihin heti toisen erän alussa. Lassi Vanhatalo käytti yli kaksimetristä runkoaan kiekon suojaamiseen, nousi röyhkeästi Jukurien maalille ja laukoi kiekon verkkoon. Martin Lefebvre ja Tuomas Salmela palkittiin syöttöpisteillä.

Jukurien voitto-osuma syntyi näyttävästi kolmannessa erässä. Lucas Nordsäter sai Kovarcikilta syötön b-pisteiden väliin ja laukoi kiekon suoraan syötöstä verkkoon. Toinen syöttöpiste Ondrej Kovarcikille.

Ässät ei luovuttanut. Lenni Hämeenaho toi porilaiset tasoihin upean yhdistelmän päätteeksi, kun ottelun varsinaista peliaikaa oli jäljellä viitisen minuuttia. 18-vuotiaan Hämeenahon kauden neljäs maali syntyi Emil Erholtzin ja Jan-Mikael Järvisen syötöstä.

Kolmikon uskomaton sahaus sai selostaja Jani Alkionkin innostumaan.

– Nyt oli kyllä sellainen syöttömylläkkä, että Jukurit-pakka ei tiennyt, mihin lähteä, Alkio sauhusi.

– Katsokaa tätä mankelia.

Voit katsoa Hämeenahon maalin pääkuvan paikalla olevalta videolta.

Ottelu eteni tasatilanteessa jatkoajalle ja aina voittomaalikilpailuun saakka. Lopulta Mikkelissä juhli Ässät, kun Will Graber onnistui ainoana yrityksessään. 

Kolme voittoa viidestä ottelustaan ottanut Ässät nousi kahdeksaan pisteeseen ja sarjassa neljänneksi. Yhden ottelun vähemmän pelannut Jukurit on samoissa pisteissä viidentenä.

Lue myös:

    Uusimmat