Mika Häkkinen, Lewis Hamilton vai Michael Schumacher? F1-historian suurimpia johtaneelta McLaren-pomolta silmiinpistävä vertaus: "Hän oli aina se kavalia pelejä pelaava paha poika"

Entinen McLaren-pomo Martin Whitmarsh on työskennellyt uransa varrella maailman parhaiden F1-kuljettajien kanssa. Nyt hän suoritti mielenkiintoisen vertailun Lewis Hamiltonin, Michael Schumacherin ja Mika Häkkisen välillä.

Vuonna 1989 brittitalliin liittynyt Whitmarsh työskenteli Häkkisen kanssa vuodesta 1993 vuoteen 2001 ja Kimi Räikkösen kanssa vuodesta 2001 vuoteen 2006.

Edesmenneen Ayrton Sennankin kanssa aikanaan työskennellyt Whitmarsh oli puolestaan hallitsevan maailmanmestarin Lewis Hamiltonin työkaveri vuodesta 2007 vuoteen 2012.  

– Minulla on paljon muistoja Jenson Buttonista, Mika Häkkisestä, Kimi Räikkösestä, Juan Pablo Montoyasta ja jopa Fernando Alonsosta. He ovat kaikki poikkeuksellisia kuljettajia, Whitmarsh sanoi Nextgen-Auto-sivuston mukaan.

– Mutta kaksi muista erottunutta olivat mielestäni Ayrton Senna ja Lewis Hamilton. Heillä oli poikkeuksellinen aura. Ayrtonilla oli se jo tavatessamme. Lewisillä sitä ei ollut alussa, mutta vuosien kasvun myötä hän löysi sen itse. Olen onnekas saatuani nähdä tämän kehityksen läheltä.

Kun Whitmarshia pyydettiin vertailemaan Hamiltonia ja Michael Schumacheria, britti pysyi neutraalina.

– En osaa kuvitella tilannetta, jossa minä arvioisin Michaelia. Hän oli aina se kavalia pelejä pelaava paha poika, joka yritti voittaa omat kuljettajani. En voi olla neutraali Michaelin suhteen, Whitmarsh myönsi.

Hamiltonin vertaaminen Häkkiseen kävikin Whitmarshilta helpommin.

– Lewis on häikäilemätön, mutta hän haluaa vain voittaa. En usko, että Schumacheria kiinnosti niin paljon, mitä hänestä ajateltiin. On kunnioitettava heitä, jotka onnistuvat säilyttämään tietyn viattomuuden ja vilpittömyyden tason, kuten Lewis ja Mika onnistuivat. He eivät koskaan tehneet mitään ilkeää.

Lue myös:

    Uusimmat