Mikä avuksi erektiohäiriöihin? Seksiterapeutti neuvoo

Studio55.fissä vieraillut seksuaaliterapeutti Sari Mäki vastasi ohjelmassa katsojien lähettämiin kysymyksiin. Yleinen pohdinnan aihe on, mitä tehdä kun seksielämä kuivuu kasaan erektiohäiriön ja haluttomuuden takia.

Studio55.fihin kysymyksen lähettänyt lukija kertoi monelle tutusta tilanteesta: mikä avuksi, kun tulee torjutuksi ja ennen niin ihana seksielämä hiipuu olemattomiin? Lukija epäili, että miehen haluttomuuden taustalla piilisi tosiasiassa kyvyttömyyttä.

Seksuaaliterapeutti Sari Mäki vahvistaa, että kun iän myötä testosteronin tuotanto hiipuu, se voi vaikuttaa seksuaaliseen haluun ja erektioon: aivan kuten naisillakin estrogeenin vähentyminen aiheuttaa ongelmia limakalvoille.

– Kun ensimmäiset erektiovaikeudet alkavat, aika helposti mies saattaa naamioida sen haluttomuuden taakse. Haluttomuus voi aiheuttaa erektiovaikeuksia ja erektiovaikeudet haluttomuutta, Sari Mäki kertoo.

– Helposti käy niin, että läheisyys ja hellyys katoavat suhteesta: tulee helposti se mielikuva, että jos olen kumppanin lähellä ja pidän häntä hyvänä, niin sen pitäisi johtaa seksiin, ja sitten niitä tilanteita vältellään.

Mäen mukaan paras neuvo tällaiseen tilanteeseen on, että asiasta puhuttaisiin suhteessa avoimesti.

– On hyvin tavallista, että jokainen mies jossain vaiheessa elämää törmää erektiovaikeuksiin. Se voi tulla hyvin nuorella iällä, sillä stressi, elämäntavat ja sairaudet voivat vaikuttaa erektioon. Niistä pitäisi puhua, sillä puhumalla asiat helpottuvat, ja niissä ei ole mitään hävettävää.

Erektiohäiriöistä aina lääkäriin!

Sanoista pitäisi siirtyä jossain määrin myös tekoihin, sillä Mäen mukaan yksi asia jokaisen miehen on erektiohäiriöiden kohdalla tehtävä.

– Suositukseni on aina se, että kaikkien miesten pitäisi silloin käydä kunnollisessa terveystarkastuksessa. Alkavat erektiohäiriöt voivat olla myös merkki siitä, että miehelle on tulossa sydänoireita myöhemmin, Sari Mäki kehottaa.

Puhumisen ja lääkärikäynnin lisäksi kannattaa muistaa, että seksi on muutakin kuin yhdyntää. Pitämällä tämän mielessä pulmiin voi varautua jo etukäteen.

– Suosittelen, että yhdyntäkeskeisestä seksistä siirryttäisiin muunlaiseen seksiin. Tuotettaisiin nautintoa muillakin keinoilla kuin pelkästään yhdynnällä. Sitten kun tulee vaikeuksia iän myötä tai tilapäisissä elämäntilanteissa, niin nautintoa voidaan ja osattaisiin tuottaa muillakin keinoilla, Mäki vinkkaa.

– Se saattaa myös lisätä halua seksiin, kun seksi on mahdollisimman vaihtelevaa. Kannattaa ehdottomasti ottaa muut keinot käyttöön, silloin kun seksi ei onnistu.

Klikkaa kuvaa ja katso, miten Sari Mäki vastasi katsojien kysymyksiin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja