Mika Aaltola: Yksi skenaario on, että Venäjän aseellinen painostus kohdistuu Suomeen muutaman vuoden sisällä

Ulkopoliittisen instituutin Mika Aaltola arvioi, miten Venäjä aikoo jatkaa hyökkäystään – tarvitseeko maa diplomatiasuhteita? 3:23
Näin Mika Aaltola arvioi helmikuun 26. päivänä Venäjän hyökkäystapaa.

Ulkopoliittisen instituutin johtajan Mika Aaltolan mukaan Suomen on varauduttava siihen, että Venäjän aseellinen painostus kohdistuu myös Suomea kohtaan lähivuosina. Aaltola peräänkuuluttaa Twitter-tilillään "strategista päättäväisyyttä". 

Mika Aaltolan mukaan Suomen on syytä aloittaa valmistelut yhteiskunnan mobilisoimiseksi. Hän kirjoittaa kymmenosaisessa twitter-viestiketjussaan muun muassa, että läntisiä suhteita on entisestään tiivistettävä ja huoltovarmuudesta huolehdittava. 

Aaltola näkee, että Venäjältä voi kohdistua aseellista painostusta Suomeen muutaman vuoden sisällä.  

Aaltola peräänkuluttaa rauhallista asennetta ja strategista päättäväisyyttä. 

– Suomalaisia kannattaa valmistaa lisääntyvään ponnistukseen, jolla jo nyt arjessa kasvava henkinen ja taloudellinen hinta. Viesti selvä. Strateginen päättäväisyys. Ahdingosta selvitään yhtenäisyydellä. 

Suomi osa länttä, Venäjälle suoraa viestiä

Viestiketjussaan Aaltola puhuu myös Suomen asemoitumisesta vaikeassa geopoliittisessa tilanteessa. Hänen mukaansa on tehtävä selväksi se, että Suomi on osa länttä. 

Aaltolan mukaan suomalaiset voivat myös omalla toiminnallaan kertoa suoraan Venäjälle mielipiteensä sodasta.

– Sodan vastaiset rauhalliset mielenosoitukset mielekästä viestimistä,kuten muukin kansalaisyhteiskunnan ja yhteisöjen toiminta. On hyvä kertoa suoraan, mitä ajattelemme.

Lue myös:

    Uusimmat