Mika Aaltola kertoo vuosien sairaustaustastaan: "Lääkärikin oli vakava asian suhteen"

Mika Aaltola kertoo, miten vakava sairaustausta vaikuttaa häneen nykyisin 0:56
Videolla Mika Aaltola kertoo, miten vakava sairaustausta vaikuttaa häneen nykyisin

Mika Aaltola kertoo sairaudestaan Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa.

Yökylässä Maria Veitola -kauden päätösjaksossa toimittaja-juontaja Maria Veitola suuntaa yökyläilemään Ulkopoliittisen instituutin johtajan Mika Aaltolanja hänen perheensä luo Helsingin kantakaupunkiin. Yökyläily ajoittuu viikolle, jolloin Mika kertoi päätöksestään asettua ehdolle presidentinvaaleihin.

Yökyläilyn toisena päivänä Aaltola kertoo terveysongelmista, joiden kanssa hän kamppaili vuosien ajan. Oireilu alkoi, kun hän oli 26-vuotias.

Rupesi tulemaan rasvapatteja. Niitä oli iholla, ja sitten niitä rupesi tulemaan nenäonteloihin. Silloin sitä ei tajuttu, ajateltiin, että se oli poski- tai otsaontelotulehdus., hän kertoo.

Aaltolalle määrättiin "valtava määrä" antibioottikuureja. Hän kärsi päänsäryistä ja väsymyksestä. Vasta vuosien kuluttua Aaltola sai diagnoosin, kun hänen otsaonteloistaan löydettiin kasvain.

– Se oli vähän vakavammassa paikassa, eli kallon ontelossa, jossa on aivojen pääverisuonet. Lääkärikin oli vakava asian suhteen. Että se on paikassa, että se on vaikea leikata, Aaltola sanoo.

Aaltola kertoo, että hänelle on jäänyt sairaudesta alitajuntainen huoli. Hän myös kertoo, että kasvaimen poistamisen seurauksena hänen haju- ja makuaistinsa eivät enää toimi kuten ennen.

Miten vakava sairaustausta vaikuttaa Aaltolaan nykyisin? Katso yllä olevalta videolta!

Yökylässä Maria Veitola MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla torstaisin klo 21. MTV Katsomo+ -tilaajille seuraava jakso ennakkoon. Ekstrapitkät jaksot vain MTV Katsomossa.

Lue myös:

    Uusimmat