Miitta Sorvali toivoi nuorempana Linnan juhlien olevan enemmän Ruotsin Nobel-juhlien kaltaiset

Näyttelijä Miitta Sorvali juhlisti itsenäisyyspäivää Linnan juhlien jatkoilla Hotel Kämpissä. 

Näyttelijä Miitta Sorvali, 67, vietti itsenäisyyspäivää perinteisesti aluksi perheensä kanssa. 

– Menimme koko perheen, eli lasten ja lastenlasten kanssa, syömään suomalaiseen ravintolaan. Katsoin Linnan juhlien alun kotona, heitin juhlapuvun päälle ja tulin tänne, Sorvali kertoi MTV Uutisille Linnan juhlien jatkoilla Hotel Kämpissä. 

Sorvali tosin pitää Linnan juhlien katsomisesta ihan vain sohvannurkassakin.

– Olin nuorena hyvin kärkäs, haukuin tiettyjä pukuja kotona mauttomiksi. Toivoin joskus, että miksei meidän itsenäisyyspäivän juhlamme ole kuin Nobel-juhlat: ne ovat jotenkin säihkyvämmät, iloisemmat ja aistillisemmat. Mutta nykyään ajattelen, että kaikki saa olla ihan vain tällä tavalla. Toki, jos minä saisin päättää, niin haluaisin Linnan juhliin vielä enemmän kulttuuri-ihmisiä. Mutta vaikka kättely on vähän hassu, niin pidän siitä. 

Linnan teema ajat vaihtuvat puhuttelee myös Sorvalia. Vaikka hän kokee tämän ajan osittain pelottavana, niin hän haluaa olla vahvasti optimisti. 

– Haluan ajatella, että maailmassa on enemmän hyvää kuin pahaa, vaikka tuntuu, että se paha kaatuu melkein meidän päämme päälle. Ja kun ajat muuttuvat, niin maailma menee jollain tavalla parempaan. Haluan siihen uskoa. 

Hän uskoo saaneensa optimismin jonkinlaisena synnynnäisenä lahjana elämältä. 

– Myös riittävän hyvä lapsuus on varmasti kannustanut siihen suuntaan. Vaikka on ollut isojakin murheita elämässä, niin huomaan saaneeni lahjaksi sellaisen ajattelumallin, että kyllä minä nousen. En toki oli mitenkään immuuni tämänkään ajan tapahtumille, olen välillä pessimistikin. Mutta silti se sieltä nousee vähän ajan päästä. 

Erityisen kiitollinen Sorvali on viimeaikaisista töistään, joita on saanut tehdä pienessä porukassa Anu Sinisalon, Sanna Stellanin  ja Pirjo Heikkilän kanssa. 

– Pieniä näytelmiä, joista toinen pyörii jo yhdettätoista vuotta. Olemme saaneet tuvan täyteen, ja jotkut ovat tulleet katsomaan jo 17. kertaa. Tunnen, että työlläni on merkitystä ja sanomaa, kun ihmiset itkevät ja nauravat vuorotellen. 

Sorvalin on voinut nähdä viime aikoina muun muassa Ei saa nauraa - ja Rakkaat lapset -ohjelmissa. Jälkimmäisestä tehdään kesän alussa toinen kausi. 

Sorvali on ollut uransa aikana monessa mukana, mutta haavekin on, vaikkei hän sitä ääneen uskallallakaan sanoa. 

– Mukavampi pitää salaisuutena. Jos saan tehdä näiden ihmisten kanssa, joiden kanssa nyt teen, niin se tuntuisi kivalta. Ja musiikin parissa jotain lisää, Sorvali pohti. 

Lue myös:

    Uusimmat