Miika Nousiainen kollegastaan Tuomas Kyröstä: "Elämme samalla vuosisadalla, eli emme tällä"

Miika Nousiainen kertoo, miten paljon hän on tekemisissä vapaa-ajalla Jenni Pääskysaaren ja Tuomas Kyrön kanssa 0:41
Videolla Miika Nousiainen kertoo, miten paljon hän on tekemisissä vapaa-ajalla Jenni Pääskysaaren ja Tuomas Kyrön kanssa.

Kirjailija Miika Nousiainen nähdään uudessa Sanansaattajat-ohjelmassa juontaja-käsikirjoitaja Jenni Pääskysaaren, kirjailija Tuomas Kyrön ja kielitieteilijä Janne Saarikiven rinnalla. 

Kirjailija Miika Nousiainen odottaa hyvillä mielin uutta Sanansaattajat-ohjelmaa, joka alkaa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla 18. helmikuuta kello 21.

– Kuvauksissa on ollut kyllä aivan järjettömän hauskaa ja kiinnostavaa. On hyvin addiktoivaa saada tietää sanojen alkuperiä. Kun on huomannut, että omia arvauksia on mennyt vähän oikeinkin, niin on ollut riemukasta, Nousiainen kertoi MTV Uutisille. 

Nousiainen on ohjelmassa kirjailija Tuomas Kyrön tavoin toinen vakiokilpailija. Vakiokilpailijoiden rinnalla nähdään aina viikoittain vaihtuva vieras. Jenni Pääskysaari  toimii ohjelman juontajana ja käsikirjoittajana ja sanasepustuksia arvioi kielitieteilijä Janne Saarikivi

– Minun täytyy tietää, mistä jokin etymologinen sana tulee tai sitten keksiä mahdollisimman uskottava tarina, Nousiainen kertoi roolistaan. 

Nousiainen on tuttu myös Pitääkö olla huolissaan? -ohjelmasta, jota tehtiin kuusi vuotta ja kaksitoista kautta. Mukana ohjelmassa olivat myös Pääskysaari ja Kyrö. Ohjelma loppui toukokuussa 2023. 

– Oli haikeaa, mutta se oli silti täysin oikea päätös. Aikansa kutakin. Itse olin mennyt laarini pohjasta jo puolitoista vuotta sitten läpi ja otin viimeisiä rippeitä ideoista laarin alta.

Kyrö ja Nousiainen ovat paitsi saman ikäisiä, niin elävät Nousiaisen mukaan myös samalla vuosisadalla. 

– Eli ei tällä. Ammennamme molemmat jostakin menneisyydestä. Tuomakselle on helppo heittää joku 80-luvun yleisurheilijan nimi, josta lähtee puolitoistatuntinen mihinkään liittymätön keskustelu jostain aiheesta, Nousiainen kertoi. 

Videolla Miika Nousiainen kertoo, miten paljon hän on tekemisissä vapaa-ajalla Jenni Pääskysaaren ja Tuomas Kyrön kanssa.

Sanansaattajat alkaa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla 18. helmikuuta kello 21. 

Lue myös:

    Uusimmat