Mainos

Maahanmuuttovirasto: Kukaan Irakiin palaava ei ole välittömässä vaarassa joutua aseväkivallan kohteeksi

2:18

Maahanmuuttovirasto on päivittänyt Irakin, Afganistanin ja Somalian turvallisuustilannetta koskevat katsaukset.

Video: turvapaikanhakijoiden hakemuksista puolet on uusintahakemuksia.

Päivitetyn arvion mukaan Irakissa ei ole tällä hetkellä alueita, joilla aseellinen väkivalta olisi niin äärimmäistä, että kuka tahansa alueelle palaava olisi vaarassa joutua aseväkivallan kohteeksi.

Migrin mukaan arvioissa otetaan kuitenkin huomioon turvapaikanhakijan henkilökohtaiset olosuhteet. Henkilökohtaisen uhan vuoksi selvitetään myös, onko turvapaikanhakijan mahdollista asettua asumaan sellaiselle alueelle, jossa uhkaa ei ole.

Irakilaisten palautukset ovat puhuttaneet Suomessa. Muun muassa kansalaisryhmä Stop Deportations on arvostellut palautuksia ja kertonut, että palautetut olisivat joutuneet väkivallan kohteeksi maassa.

Yle uutisoi puolestaan viikonloppuna, että Irakin poliisi olisi käännyttänyt ryhmän Irakiin palautettavia irakilaisia takaisin Suomeen. Suomen poliisi vahvisti tapahtuman Ylelle.

Afganistan pysynyt epävakaana

Migrin mukaan Afganistanin turvallisuustilanne on pysynyt tänäkin vuonna epävakaana. Maan tietyissä osissa mielivaltaisen väkivallan uhka on äärimmäisen korkea, eikä niihin palauteta ketään.

Migrin mukaan myös Somalian ihmisoikeus- ja turvallisuustilanne on pysynyt vaikeana. Tilanne ei kuitenkaan ole sellainen millään alueella Somaliassa, että jokaiselle sieltä kotoisin olevalle henkilölle olisi perusteita antaa turvapaikka tai myöntää toissijaista suojelua ainoastaan kotipaikan perusteella, Migri arvioi.  

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja