Miesten takaa-ajo norjalaisten juhlaa ampumahiihdossa – Suvi Minkkiselle uran paras sijoitus

Norjalaiset Sturla Holm Lägreid ja Tiril Eckhoff pitivät pikakilpailujen kärkipaikkansa myös takaa-ajokisoissa, kun ampumahiihdon maailmancup jatkui Itävallan Hochfilzenissä.

Sprintin voittajista Lägreid vei miesten 12,5 kilometrin takaa-ajon ja Eckhoff naisten 10 kilometrin kisan. Voittajia yhdisti se, että ykkössija oli kummallekin cup-kauden kolmas ja molemmat ampuivat yhteensä 20 laukauksestaan yhden ohi.

Maailmancupissa vasta viime maaliskuussa Tshekin Nove Mestossa debytoinut Lägreid, 23, on vakiinnuttanut paikkansa Norjan miesten maajoukkueessa tällä kaudella.

– Kun kisapaikalla ei ollut yleisöä, kilpailu muistutti pikemminkin harjoittelua yksikseen, Lägreid kertoi Kansainvälisen ampumahiihtoliitto IBUn verkkosivuilla.

Hänellä on tämän kauden maailmancupista voitot Hochfilzenin pikakisan ja takaa-ajon lisäksi kauden avauksesta marraskuun lopulta Kontiolahden normaalimatkalta.

Norjan hallintaa

Naisten voittaja 30-vuotias Eckhoff on Lägreidiä huomattavasti kokeneempi huipputasolla. Hochfilzenin takaa-ajovoitto oli hänelle maailmancup-uran 16:s, ja saavutuslistalla on lähinnä Norjan viestimenestyksen ansiosta kuusi olympiakultaa.

Eckhoff aloitti cupin marraskuun lopulla Kontiolahdella normaalimatkan 67. sijalla. Seuraavana viikonloppuna Suomen itsenäisyyspäivänä hän tuuletti Kontiolahdella nolla-ammunnalla takaa-ajon voittoa.

Hochfilzenin toisena cup-viikonloppuna Eckhoff on ollut naisten kisojen kärjessä sprintistä takaa-ajoon kaiken aikaa.

– Tämä on suosikkistadionini, minulla on ollut täällä hyviä kisoja, Eckhoff kehui NTB:n mukaan.

Norjan hallinta maailmancupissa on väkevää, sillä naisten cupia johtaa Marte Olsbu Röiseland, Eckhoff on viidentenä ja kärkikymmenikössä on lisäksi kaksi norjalaista.

Miesten cup-kärjessä on Johannes Thingnes Bön johdolla kolme norjalaista.

Minkkinen onnistui

Suomen naisten kunniaa Hochfilzenin takaa-ajossa puolustanut Suvi Minkkinen onnistui hyvin. Pikakisassa 44:nneksi sijoittunut Minkkinen nousi ensimmäistä kertaa tällä kaudella maailmancupin pisteille oltuaan 25:s. Hän ampui vain yhden sakon ensimmäiseltä makuupaikalta.

Sijoitus on Minkkisen cup-uran paras. Edellinen oli viime kauden 29. sija Ruhpoldingin takaa-ajosta.

Suomen miehistä Tero Seppälä oli Hochfilzenissä takaa-ajossa 44:s ja Tuomas Harjula 54:s.

Lue myös:

    Uusimmat