Suomalainen ampumahiihtäjä päätti uransa hienosti – hyviä tuloksia ropisi

Suomen ampumahiihtäjien kokonaispanos kääntyi vahvasti kiitettävän puolelle maailmancup-kauden toiseksi viimeisenä kilpailupäivänä Oslon Holmenkollenilla, kun Tero Seppälä sivusi kauden parasta tulostaan takaa-ajon kymmenennellä sijallaan ja Suvi Minkkinen otti pikakisassa koko cup-uransa parhaan sijoituksen yltämällä 11:nneksi.

Takaa-ajossa 12 pykälää nousseen Seppälän tulos olisi voinut olla vieläkin parempi ilman viimeisen ampumapaikan sakkoa, joka oli suomalaiselle kisan toinen. Seppälän kausi on ollut rikkonainen, mutta kauden loppusuoralla kunto on kova: Seppälä oli nimittäin takaa-ajon toiseksi nopein hiihtäjä.

– Oli hyvä kisa. Sukset toimivat ja hiihto kulki. Ammuntaankin olen tyytyväinen. Taso on kova, ja melkein pitäisi nollat ampua, jos mielisi paremmille sijoille. Vaikka hiihto kulki tosi hyvin, tänään vähän jäin penkalla, Seppälä totesi Ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

Seppälälle sijoitus oli tämän maailmancup-kauden parasta antia. Suomalainen ylsi helmikuussa Oberhofin MM-kisojen yhteislähdössä samaiselle kymppisijalle.

Otto Invenius, 22, jatkoi mainiota kisaviikkoaan sijoittumalla neljästä sakostaan huolimatta 22:nneksi. Invenius pääsi kisaan 12. sijalta pikakisan erinomaisen onnistumisen jälkeen.

– Tänään oli raskas olosuhde, mikä oli toki kaikille sama. Pystyammunta vähän takkusi, mutta muuten hyvä veto, Invenius kertasi.

Norjan hiihtohirmu Johannes Thingnes Bö jatkoi ylivoimaansa ottaen leikitellen voiton ennen Ranskan Quentin Fillon Mailletia ja maanmiestään Sturla Holm Lägreidiä. Olli Hiidensalo nousi 30:nneksi, Jaakko Ranta oli 54:s.

Minkkiselle uran paras sprinttikisa

Läpi kauden loistavassa ampumavireessä ollut Minkkinen loisti penkalla nolla-ammunnan arvoisesti, kun naiset kisasivat perjantailta lykätyn pikakilpailun. Minkkisen 11. sijaa täydensi hienosti uransa viimeiseen maailmancup-kilpailuun osallistunut Nastassia Kinnunen, joka jätti kisaympyrät taakseen tyylillä. Valkovenäläissyntyinen Kinnunen, 38, oli kisassa 19:s ja jäi Minkkisestä vain seitsemän sekuntia.

Minkkinen oli aiemmin yltänyt cupissa parhaimmillaan 15. sijalle, jonka hän otti Kontiolahden takaa-ajokisassa kauden alussa. Oberhofin MM-normaalimatkalla Minkkinen oli puhtaan ammunnan siivittämänä kahdeksas.

Uransa tähän kauteen päättävä Saksan Denise Herrmann-Wick nappasi pikakisan voiton ennen Ruotsin Hanna Öbergiä ja Anna Magnussonia. Minkkisen ero saksalaisvoittajaan oli minuutin luokkaa. Ranskan Julia Simon varmisti viidennellä sijallaan kokonaiskilpailun voiton.

Maailmancup päättyy sunnuntaina yhteislähtökilpailuihin. Miesten kisassa Suomea edustavat Seppälä ja Invenius, ja naisten kisassa lähtöviivalla ovat Mari Eder ja Minkkinen.