Miestä puukotettiin takaraivoon ja selkään Rastilan metroasemalla – tekijälle neljä vuotta vankeutta

Helsingin Meri-Rastilan toukokuisesta puukotuksesta tuomittu mies on valittanut tuomiostaan, kerrotaan Helsingin käräjäoikeudesta STT:lle.

Puukotus tapahtui Meri-Rastilan torilla lähellä metroasemaa tiistai-iltana 5. toukokuuta. Poliisi otti tekijän kiinni samana iltana.

Käräjäoikeuden tuomion mukaan 26-vuotias mies tarttui uhrista halausotteella kiinni ja löi häntä veitsellä viisi kertaa selkään ja takaraivoon.

Oikeuden mukaan uhrin vammat olivat potentiaalisesti hengenvaarallisia. Uhri on vuonna 1980 syntynyt mies.Uhri ja puukottaja eivät tunteneet toisiaan entuudestaan. Oikeuden mukaan puukotus oli tullut uhrille yllätyksenä.

Tuomion mukaan tekijä on kertonut, että hän oli keskustellut entisen tyttöystävänsä kanssa ja vuonna 1980 syntynyt mies oli tullut seisomaan tämän taakse.

Tekijä oli kokenut miehen puuttuvan hänen asioihinsa. Hän oli ottanut repusta veitsen ja lyönyt uhria, tuomiossa kerrotaan.

Puukottaja myöntänyt törkeän pahoinpitelyn

Käräjäoikeus tuomitsi Joel Sebastian Hirvosen, 26, tapon yrityksestä neljän vuoden vankeusrangaistukseen. Tuomio ei ole lainvoimainen.

Käräjäoikeus antoi tuomionsa jo heinäkuun alussa, mutta kirjallinen tuomio toimitettiin STT:lle vasta torstaina.Hirvonen myönsi käyttäneensä veistä ja aiheuttaneensa uhrin vammat.

Hirvosen mukaan hänen aikomuksenaan ei kuitenkaan ollut tappaa uhria.

Sen sijaan hän myönsi syyllistyneensä törkeään pahoinpitelyyn, tuomiossa sanotaan.

Oikeuden mukaan ei ole esitetty näyttöä siitä, että Hirvosen tarkoituksena olisi ollut tappaa uhri, mutta hänen on täytynyt pitää uhrin kuolemaa tekonsa varsin todennäköisenä seurauksena. Näin ollen oikeus katsoi Hirvosen syyllistyneen tapon yritykseen.  

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja