Mainos

Kolme naista Imatralla ampuneelle miehelle murhasyytteet

Syyttäjä on nostanut syytteet kolmesta murhasta Imatran joulukuisessa ampumisessa.

Syytetty mies ampui Imatran kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Tiina Wilén-Jäppisen (sd.) ja kaksi paikallista toimittajaa ravintola Vuoksenvahdin edustalla. Mies ei tuntenut uhreja, vaan he valikoituivat poliisin mukaan sattumalta.

Syytetty 24-vuotias mies on tunnustanut ampumisen. Poliisin mukaan hänellä ei ole ollut selkeää motiivia teolle. Jutun käsittely alkaa kevään aikana Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa.

Jäi paikalle odottamaan poliisia 

Poliisi on kertonut, että syytetyllä oli kotoa lähtiessään ajatuksena surmata joku. Naiset olivat ensimmäiset ihmiset, jotka syytetty tapasi tapahtumapaikalla.

Esitutkinnan aikana poliisi totesi, että mies tuli ravintolan edustalle omalla autollaan, otti aseen takakontista ja ampui naisia päähän ja keskivartaloon. Hän ampui neljästä viiteen laukausta metsästysaseella.

Lähellä ollut poliisipartio pääsi nopeasti paikalle, mutta partion saapuessa paikalle uhrit olivat jo kuolleet. Tekijä jäi paikalle odottamaan poliisia. 

Tuomittu aikaisemmin tapon yrityksestä 

Syytetyllä on poliisin mukaan ollut mielenterveysongelmia sekä väkivalta- ja omaisuusrikostaustaa. Mies esimerkiksi yritti tappaa toisen nuoren miehen maaliskuussa 2013.

Oikeuden mukaan tuolloin 20-vuotias mies oli lyönyt toista miestä teräaseella kaulaan, rintakehään ja selkään.

Oikeuden mukaan uhrin vammat olisivat voineet olla hengenvaarallisia. Lääkärinlausunnon mukaan esimerkiksi kaulaan kohdistunut isku olisi voinut johtaa kuolemaan, tuomiossa todetaan.

Syytetty myönsi teon, mutta kiisti syyllistyneensä tapon yritykseen. Hänen mukaansa tarkoituksena ei ollut tappaa uhria.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.