Miestä epäillään tekaistuista terroristitarinoista Kanadassa – vuosien vankeus uhkaa

10:16
Suojelupoliisin mukaan konfliktialueilta palaavat suomalaiset muodostavat terrorismiuhan. Vastaavia "valeterroristeja" kuin mainitussa Kanadan tapauksessa ei tiettävästi Suomessa ole ollut.

Kanadassa on nostettu syytteet toistuvasti tekaistuja tarinoita terroristimenneisyydestään kertoneelle 25-vuotiaalle miehelle, kertoivat viranomaiset lauantaina.

Mies kertoi useille uutiskanaville matkustaneensa Syyriaan vuonna 2016 liittyäkseen äärijärjestö Isisiin. Syyriassa mies kertoi kuuluneensa järjestön uskonnolliseen poliisiin ja teloittaneensa henkilökohtaisesti ainakin kaksi ihmistä ja nähneensä useita muita terroritekoja.

Miehen jutut herättivät niin paljon huomiota, että Kanadan parlamentin alahuoneessa vaadittiin vuonna 2018 miehen ottamista kiinni ja panemista vankilaan. Poliisin kuulusteluissa miehen tarinoista löytyi kuitenkin niin paljon epäjohdonmukaisuuksia, että epäilykset heräsivät.

Tapauksen oikeuskäsittely alkaa marraskuun puolivälissä. Terrorismiin liittyvästä pelottelusta voi Kanadassa saada jopa viiden vuoden tuomion.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja