Miestä ammuttiin keskellä päivää julkisella paikalla Oulussa – poliisi epäilee motiiviksi kostoa: Uhri puukotti ampujan veljen vuosia sitten

Poliisi epäilee, että Oulun Puolivälinkankaan henkirikoksen yrityksessä on kyse kostosta. Teko tapahtui torstaina toukokuun 9. päivä.

Tapauksessa ammuttu mies on aiemmin tuomittu väkivaltarikoksesta, ja poliisi epäilee, että nyt tapahtunut ampumatapaus voi olla kosto tästä verityöstä. Osallisten kertomukset ovat kuitenkin keskenään ristiriitaisia.

– Yhtenä motiivina selvitetään kostoa, poliisista kerrotaan.

Ampuja kosti veljensä tappoa?

MTV Uutisten tietojen mukaan ammutuksi joutunut mies puukotti Oulun Tuirassa vuonna 2014 kuoliaaksi oululaismiehen ja tuomittiin vuonna 2015 taposta ja muista rikoksista 11 vuodeksi ja 6 kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen. 

Kuoliaaksi puukotetun miehen veli on nyt vangittuna tämän vuonna 1996 syntyneen miehen ampumisesta.

Mahdolliseen kostomotiiviin liittyen poliisi harkitsee, tutkitaanko tapausta yhä tapon yrityksenä vai muutetaanko rikosnimike murhan yritykseksi.

Poliisin tämän hetkisen tiedon mukaan tapahtuneeseen ei liity suoranaisesti muita henkilöitä kuin uhri ja epäilty. Kumpikin heistä on syntynyt 1990-luvulla. Epäillyn vangitsemista jatkettiin eilen.

Ampuja ilmoittautui itse poliisille

Uhri ja epäilty tapasivat Puolivälikankaan vesitornin luona, jossa epäilty ampui uhria kohti useita laukauksia. Uhri loukkaantui vakavasti ylävartaloon osuneista laukauksista.

Ampujalla on aiempaa rikostaustaa, ja hänen saamistaan tuomiosta ankarin on puoli vuotta ehdollista ampuma-aserikoksesta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja