Mainos

Oulussa miestä ampunut on vangittu – tapaus aiheutti näyttävän poliisioperaation, jossa ampujaa etsittiin usean poliisipartion voimin

Oulun käräjäoikeus on vanginnut vuonna 1994 syntyneen oululaismiehen epäiltynä todennäköisin syin tapon yrityksestä. Vangitseminen liittyy Oulun Puolivälinkankaalla torstaina, toukokuun 9. päivänä tapahtuneeseen ampumisvälikohtaukseen.

Ampuminen tapahtui julkisella paikalla. Asiasta ilmoitti hätäkeskukseen sivullinen henkilö. Paikalle meni useita poliisipartioita ja poliisi löysi paikalta uhrin, miehen, jolla oli ampumiseen sopivia vammoja ylävartalossaan. Hänet toimitettiin sairaalaan hoidettavaksi.

Poliisi etsi epäiltyä ampujaa, kunnes tämä ilmoittautui itse poliisille perjantaina 10.5.

Vangitulla miehellä on tilillään aikaisempia rikoksia vuodesta 2014 alkaen.

Rikosnimikkeinä on muun muassa liikenneturvallisuuden vaarantaminen, törkeä varkaus, törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen, törkeä vahingonteko, rahanpesu, petos, törkeä varkaus ja rattijuopumus.

Aikaisemmista rikoksista on tullut joko sakkoja tai lyhyitä ehdollisia vankeustuomioita. Pisin tuomio on aikaisemmasta ampuma-aserikoksesta, josta mies sai kuusi kuukautta ehdollista vankeutta.

Epäilty ja uhri tunsivat entuudestaan

Uhri sai ampumisesta vakavia vammoja. Häntä on kuitenkin päästy alustavasti kuulemaan.

Epäilty ampuja ja uhri tunsivat toisensa entuudestaan. Kummatkin ovat 1990-luvulla syntyneitä oululaisia miehiä. Esitutkinnassa selvitetyn perusteella asianosaiset sopivat tapaamisen vesitornin luokse, jossa tilanne oli edennyt siihen, että toinen miehistä oli ampunut toista miestä kohti useita laukauksia.

Tilanteessa ei ole ollut osallisena muita henkilöitä. Ampumisen motiivi on yhä selvittelyn alla.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja