Mies yritti tappaa ex-vaimonsa dynamiitilla ja huopanauloilla täytetyllä räjähtävällä kylmälaukulla – korkein oikeus alensi Korsnäsin pommimiehen tuomiota

Korkein oikeus on alentanut Korsnäsin naulapommimiehen vankeustuomion kymmeneen vuoteen. Hän asetti joulukuussa 2014 räjähdyspanoksen sisältäneen kylmälaukun rivitalon autokatoksessa olleen henkilöauton konepellille. Pommissa oli satoja grammoja dynamiittia ja huopanauloja.

Seuraavana aamuna auton omistanut ex-puoliso huomasi autonsa konepellillä laukun ja ojentautui nostamaan sen pois, ja kylmälaukku räjähti. Laukusta oli viritetty naru tuulilasinpyyhkijöihin. Narun kiristyminen laukaisi pommin.

Korvauksia 100 000 euroa

Rune Erik Bäckström tuomittiin murhan yrityksestä sillä perusteella, että hän oli vakaasti harkiten yrittänyt tappaa naisen. Hänet määrättiin vankeusrangaistuksen lisäksi maksamaan naiselle erilaisia korvauksia yli 100 000 euroa. Korkein oikeus ei muuttanut korvauksia. Alemissa oikeusasteissa Bäcktröm oli tuomittu 11 vuodeksi vankeuteen.

Alemmissa oikeusasteissa esitetyn todistelun perusteella mies oli ottanut eron raskaasti ja oli mustasukkainen naiselle. Korkein oikeus arvioi, ettei teko aiheuttanut muiden henkilöiden hengelle ja terveydelle konkreettista vaaraa. Oikeus otti tämän huomioon rangaistusta mitatessaan.

Panostajan lupakirjan omistava Bäckström oli hänelle tehdyn mielentilatutkimuksen mukaan syyntakeinen teon tehdessään.

Korsnäs on noin 2 000 asukkaan kunta Pohjanmaalla.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja