Mies vaati naista opiskelemaan "oikeaa" tiedettä – jätti yhden olennaisen asian huomiotta ja sai nenilleen pahemman kerran

Akateeminen nainen laittoi Twitterissä miesselittäjälle jauhot suuhun. Huikeasta keskustelusta kertoo Someecards.com.

”Miesselittäminen” (eng. mansplaining) tarkoittaa tilannetta, jossa mies kertoo – tavallisesti naiselle – itsevarmasti asiasta, josta ei erityisemmin tiedä. Usein mies luulee joka tapauksessa (nais)kuulijan tietävän asiasta vielä vähemmän.

Selvä esimerkki tilanteesta nousi viraalihitiksi, kun miesselittäjä alkoi kertomaan omaa käsitystään ilmastonmuutoksesta.

Paha vain, että mies ei vaivautunut lukemaan twiittaajan titteliä tämän esittelytekstistä. Titteli sai nimittäin vastarannankiisken vaikenemaan nopeasti.

Mies vaati naista opiskelemaan

”Rehellisesti sanoen ilmastonmuutos pelottaa minua suuresti ja minua surettaa, mitä kaikkea olemme menettämässä sen vuoksi”, Katie Mack twiittasi. Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

Päivitystä kommentoimaan saapui mies, joka oli twiitteineen tuhoon tuomittu.

”Ehkä sinun pitäisi opiskella siinä tapauksessa oikeita TIETEITÄ ja lopettaa ilmaston lämpenemistä ajavien rikollisten PETOKSIEN kuunteleminen”, räyhäsi Gary P Jackson. Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

Naisella oli hiljentävä vastaus valmiina

Katiella oli vastaus valmiina ja tutkinto takataskussa. Mies ei ollut huomannut naisen kertoneen Twitter-esittelyssään olevansa tohtoritason tieteilijä ja tiedetoimittaja.

”Enpä tiedä. Olen jo astrofysiikan tohtori. Tuntuu, että enemmän olisi tässä tilanteessa liioiteltua”, Katie sivalsi takaisin. Jos twiitti ei näy voit avata sen tästä.

Osui ja upposi. Mies ei enää alkanut selitellä perusteitaan ”oikealle tieteelleen”.

Twitter-kansa hehkutti lyttäystä

Ihmiset ilakoivat Twitterissä Katien näppärää vastausta, joka on saanut jo 21 000 tykkäystä ja 6 500 uudelleentwiittausta.

"Olen nähnyt ihmisten polttavan näppinsä, mutta tämä on tähtitieteellistä. Kärvenny tietoisuudessasi ikuisesti.”Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

"Päätin juuri, että tyttäristäni tulee astrofyysikoita. Mahtavaa."Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

"Olet sankarini. Niin tyyni, niin tyylikäs."Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

Lue myös:

    Uusimmat